Aveam cateva chifle si pentru ca nu se mancau si nici sa le arunc nu vroiam, am pregatit aceasta budinca cu fructe care a iesit peste asteptari de buna!
Se taie chiflele in cuburi mici. Se pun intr-un vas mai larg.
Separat, se amesteca laptele cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva complet. Se bat ouale bine ca pentru omleta, apoi se toarna peste lapte. Se toarna amestecul peste bucatile de chifla si se amesteca usor pana se incorporeaza tot laptele.
Ciresele si visinele se spala si se scot samburii. Coacazele se curata de codite si se spala.
Coacazele si ciresele se adauga peste chifle si se amesteca bine. Se toarna intr-un vas de yena uns bine cu unt, se niveleaza iar deasupra se aseaza visinele.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra, in jur de 30-35 de minute.
Se lasa la racit, dupa care se presara zahar pudra vanilat. Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Chiflele pot fi inlocuite cu cornuri.
2
Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gustul fiecaruia.
3
Se pot adauga orice fel de fructe preferati.