Pastele se pun la fiert în apă cu sare şi o lingură de ulei pentru 7 – 8 minute, ca să nu se zdrobească.
Se călesc în 2 linguri de ulei usturoiul tocat şi baconul tăiat fâşiuţe.
Se adaugă apoi cubuleţe mici de dovlecel, roşiile uscate şi tocate şi fâşiuţe de ardei gras.
Se pun câteva linguri din apa în care fierb pastele şi se lasă totul să se înmoaie uşor. Tot acum se adaugă şi bucheţelele de broccoli.
Se adaugă apoi sosul de roşii, brânză rasă fin (cam 2 linguri cât să îngroaşe sosul), sare (dacă mai este nevoie din cauza brânzei), piper şi oregano.
Se lasă să dea un clocot, apoi se stinge focul.
Pastele fierte se pun peste sos şi se amestecă lejer.
Se pot servi ca atare sau cu brânză tare sau parmezan rase deasupra.
Poftă bună!