Dulceata de cirese amare

de Lau in Dulceata / Gem, 9 Iul 2017 | 4571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 kg cirese amare, fara samburi
  • 4 kg zahar
  • 2 lamai
  • 1 lime
  • 7-8 frunze menta
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Ciresele le spalam bine, le scurgem si le scoatem samburii.

Intr-o galeata, adaugam cirese, zahar, cirese-zahar-repetam pana terminam si lasam peste noapte, intr-un loc racoros.

A doua zi, le punem la fiert, adaugam lamaile si lime-ul taiate cubulete, amestecand din cand in cand.

Lasam sa fiarba cca 2-3 ore, facem testul cu picatura. Intr-o farfurie pe care o tinem la congelstor 10 min, punem 1 lingura de dulceata, lasam sa se raceasca si daca nu curge si se intareste usor, este gata, daca nu, o vom mai lasa sa fiarba.

Cand este gata, adaugam frunzele de menta tocate marunt, amestecam si lasam sa se raceasca putin.

Turnam dulceata in borcanele sterilizate, le punem cu capacul in jos, sub o patura, pana a 2 zi, sa se raceasca.

Se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]