Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Supa de chimion, cu taitei de casa...
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță și se spală legumele. Morcovii și țelina se taie în formele dorite și se pun în oală la fiert, la un foc iute. Când se formează spumă, se...Citeste continuarea
Jumari de porc
Postat de: mihaelar63 in PorcFolositi un vas cu pereti grosi, din fonta emailata. Curatati si spalati ceapa si usturoiul. Se pun bucatile de slanina cruda in vas si se toarna apa. Aceasta ajuta in prima...Citeste continuarea
Aperitiv ciupercute crocante
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se scurg de saramura si se limpezesc cu apa rece. Se pun ciupercutele intr-un bol si se sareaza. Condimentati cu piper si nucsoara. Adaugati rozmarinul...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi natur
Postat de: loredanaaa in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam, ii spalam, ii taiem cubulete si apoi ii fierbem cu sare. Nu trebuie fierti foarte mult, ca sa se nu se sfarame, ci doar atat cat sa fie moi. Cel mai bine, ii verificam cu...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza dulce si visine
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Untul rece si taiat cubulete, il amestecam cu oul si zaharul. Adaugam praful de copt, sarea, vanilia, apoi turnam faina treptat. Framantam pana incorporam toata faina si obtinem...Citeste continuarea
Rulouri din piept de porc la slow...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerAm cumparat o bucata de piept de porc cu sorici si 3 costite mici, ca sa rod si eu ceva...,am taiat partea cu coaste, am sectionat bucata de piept de porc, in asa fel incat sa pot sa formez niste...Citeste continuarea
Desert tort de vara cu iaurt si caise
Postat de: privatelaura in TorturiNu durează mai mult de 20- 30 minute ca sa il pregatiti. Se spală fructele, se lasă la scurs, apoi caisele se desfac în jumătăți, îndepărtându-se sâmburii. Se...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de cirese si...
Postat de: sufletista in TorturiBlat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc si adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, uleiul si...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza si caise
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Untul moale se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana devine omogen. Se adauga oul si se mai mixeaza 2 minute. Se presara faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata alba si...
Postat de: iri_love in DulciuriPentru început, am adăugat zahărul peste ulei și le-am bătut bine cu un tel, după care am adăugat ouale unul cate unul, amestecând bine de fiecare dată. Se va adauga apoi...Citeste continuarea
Paine din faina integrala si seminte
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se amesteca cele doua tipuri de faina, drojdia si sarea. Se toarna putin cate putin apa calduta si se amesteca pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta,...Citeste continuarea
Racituri (piftie) de porc
Postat de: sufletista in PorcSpalam carnea bine in cateva ape, le taiem bucati potrivite. Intr-un ceaun (oala), adaugam carnea si apa sa depaseasca cu 2 degete carnea, sare, boabe de piper, 2-3 foi de dafin si punem sa...Citeste continuarea
Desert sorbet de pepene galben cu...
Postat de: amalia01 in DulciuriMiezul de pepene galben il tai cubulete si il pui intr-un bol/ intr-o tava la congelator pana cand se intareste ( cca 45 minute). Pui miezul in robot impreuna cu mierea si mixezi pana cand...Citeste continuarea
Aperitiv budinca din chifle cu...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe taie chiflele in cubulete mici. Intr-un bol, se amesteca smantana, oul, laptele si branza framantata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se adauga chiflele si se amesteca pana se...Citeste continuarea
Desert tort - cu ocazia fara ocazie
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Am folosit o forma cu diametru de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am topit untul si l-am lasat putin sa se raceasca, cat timp am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o...Citeste continuarea
Desert tarta rustica cu nutella si...
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, cernem faina, adaugam zaharul, sarea,coaja de lamaie si amestecam bine, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, untura, esenta, oul batut,...Citeste continuarea
Maioneza de post din aquafaba
Postat de: madi_marin in SosuriPunem în vasul mixerului vertical (cel cu cuţit) apa, muştarul, sarea şi zeama de lămâie. Începem să mixăm şi adăugăm ulei în fir subţire, până ajunge...Citeste continuarea
Desert cozonac cu stafide si nuca...
Postat de: sufletista in DulciuriAluat -Intr-un bol, adaugam drojdia, o lingurita zahar, o lingura de faina si 50 ml lapte, amestecam bine si lasam sa creasca 10 min. Cernem faina intr-un bol mai mare, facem o adancitura,...Citeste continuarea
Desert cornulete fragede cu gem de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPunem ouale intr-un castron de plastic incapator, adaugam untul la temperatura camerei, zaharul, praful de copt, zaharul + plicul de zahar vanilat, laptele batut. Amestecam, apoi adaugam faina...Citeste continuarea
Ciorba de linte si naut cu afumatura
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam prazul, ardeii si morcovii. Clatim afumatura si o punem in oala. Adaugam rondele de praz si de morcovi si ardeii taiati bucatele, turnam deasupra apa si adaugam uleiul,...Citeste continuarea
Penne cu pesto de ardei gras
Postat de: caroline in PenneIncepem prin a pregati ardeii. Punem ardeii pe flacara aragazului si ii lasam la copt, pana ce coaja s-a innegrit. Ii punem intr-un vas cu apa rece, pentru 2-3 minute. Apoi ii curatam de coaja,...Citeste continuarea
Desert tarta cu capsuni si biscuiti
Postat de: ctlina in DulciuriSe pune la incălzit laptele. Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le punem in lapte. Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb. Turnati...Citeste continuarea
Piept de rata cu cirese
Postat de: ctlina in RataCrestati pielea - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne. Puneti pieptul de rata cu pielea in jos intr-o tigaie anti-aderenta rece. Nu puneti grasime. Rumeniti pieptul pe ambele...Citeste continuarea
Salata Niçoise
Postat de: ctlina in SalatePreparati sosul vinaigrette, din 3 linguri de ulei de masline, sare, piper si 2 linguri de otet. Puteti pune o lingurita de mustar daca preferati. Amestecati bine. Puneti ouale la fiert,...Citeste continuarea
Budinca cu taietei de casa a la...
Postat de: iri_love in PastePentru început, pregatim tăieței, punand într-o oala apă cu un pic de sare. Cand apa începe sa fiarba, adăugăm tăiețeii si îi lăsăm sa fiarbă, dar nu de tot, ci...Citeste continuarea
Zucchini cu parmezan
Postat de: dantes in Mancaruri de legumeZucchini se taie rondele, se sareaza putin si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot pe un servetel de hartie ca sa absoarba restul de apa. Se asaza rondelele intr-o tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea
Costita de purcel la tigaie
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de purcel se spala bine si se portioneaza. O bucata de costita trebuie sa fie cam de marimea unei jumatati de palma mai mari. Se curata ceapa si se spala. Tocati ceapa...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu spanac, jambon...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Turnam apa minerala treptat, incepem si framantam. La final,...Citeste continuarea
Desert prajitura Regina Maria
Postat de: Oana in PrajituriCrema : Mixeaza galbenusurile cu zaharul la bain marie, pana isi dubleaza volumul si se albesc, iar zaharul este topit. Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin in compozitie, alternand cu...Citeste continuarea
Desert portughez- Pasteis de nata
Postat de: Oana in PrajituriSe incalzeste mai intai cuptorul la 250 de grade C. Se pune smantana intr-o craticioara si se pune pe foc mic sa se incalzeasca. Se adauga batonul de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Cand...Citeste continuarea
Desert inghetata sandwich
Postat de: Meea in DulciuriRețeta pentru înghețată, pas cu pas, o găsiți aici . Acum să ne apucăm de pregătit prăjiturelele: mixăm câteva minute untul, oul...Citeste continuarea
Desert tort de inghetata cu coacaze...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare si se pun in trei vase diferite. Iaurtul se...Citeste continuarea
Dulceata de coacaze
Postat de: iri_love in Dulceata / GemPentru început, am cules coacazele (pe care le am in grădină), le-am curățat de codițe (o operație destul de migăloasă, buna pentru cei ca au rabdare), după care le-am spalat si...Citeste continuarea
Tocanita de ardei copti, cu cartofi...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe spală ardeii și se pun la copt, având grijă să se coacă uniform pe toate fețele, dar nu prea tare. După ce s-au copt uniform, se pun într-o oală acoperită cu capac și...Citeste continuarea
Desert tarta cu blat pufos cu crema...
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriSe bat cu telul ouale, se pune zaharul si putina sare; se bat putin, dupa care se pune iaurtul, untul topit si se amesteca bine, faina si praful de copt si se toarna totul intr-o tava de tarta. Eu...Citeste continuarea
Desert gogosi cu Nutella
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriÎntâi am amestecat și am cernut ingredientele uscate: făină, cacao, praf de copt, sare și bicarbonat. Separat, am mixat ouăle cu zahărul, până am obinut o...Citeste continuarea
Aperitiv parjoale cu legume
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriAm curățat dovleacul, cartofii si morcovul, după care i-am spalat si apoi i-am dat pe razatoarea mică. Peste acestea, am adăugat oul si sare dupa gust, apoi am adaugat mărarul ( in cazul...Citeste continuarea
Smoothie cu iaurt, caise, kiwi,...
Postat de: Pungasa_Rogue in Love SmoothiesCaisele se spala, se curata de piele si li se scot samburii, dupa care se maruntesc la blender impreuna cu o lingura de iaurt. Se pune smoothie-ul rezultat in doua pahare. Fructele de kiwi...Citeste continuarea
Ficatei de pui la tigaie, cu pireu...
Postat de: RODIMUR in FicatSe alege, se spală, se zvântă și se taie fin mărarul. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Varza se curăță, se...Citeste continuarea
Desert inghetata de zmeura
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriSpalam zmeura, usor sa nu o sfaramam, o lasam putin sa se scurga. Oprim cateva bobite sa le punem intregi in inghetata. Peste zmeura, punem doua linguri de zahar, o dam 2-3 ore la frigider....Citeste continuarea
Desert tort Crina
Postat de: momo121 in TorturiPentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem...Citeste continuarea
Desert tarta cu cirese si crema de...
Postat de: momo121 in DulciuriPentru aluat: Intr-un bol, adaugam toate ingredientele si le amestecam cu mana pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca si sa fie elastic. Pentru...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din dovlecei...
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii, le taiem capetele si ii dam pe razatoare cu tot cu coaja. Ii saram putin pentru si ii lasam 20minute sa se inmoaie si sa isi lase zeama. Intr-un bol,...Citeste continuarea
Desert prajitura aromata cu morcovi
Postat de: momo121 in PrajituriSeparam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, pe urma uleiul, esentele de vanilie si rom si mixam pana omogenizam bine totul. ...Citeste continuarea
Bors de loboda
Postat de: momo121 in Supe/CiorbeSpalam bine frunzele de loboda si le oparim 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se racesc. Taiem marunt toate legumele, cartofii ii taiem cubulete,...Citeste continuarea
Legume soté la tigaie
Postat de: momo121 in Mancaruri de legumePentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte, pana devin aurii. Semintele prajite elimina un lichid si totodata devin mai gustoase si mai...Citeste continuarea
Mancare de spanac cu ou ochi
Postat de: momo121 in Mancare copiiPentru inceput, spalam spanacul frunzulita cu frunzulita, indepartam coditele, apoi il oparim cca. 5-6 minute. Dupa ce s-a inmuiat, il scoatem intr-o sita pentru a se scurge de apa si pe...Citeste continuarea
Desert rulada umpluta cu gem de visine
Postat de: momo121 in DulciuriSeparam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile, pe rand, mai mixam...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din ardei rosii...
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriSeparam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, pasta de ardei, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cu ajutorul...Citeste continuarea
Desert biscuiti fragezi si parfumati
Postat de: momo121 in DulciuriBatem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam esenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie, omogenizam bine, pe urma untul topit si racit, iar spre final,...Citeste continuarea