Paste cu ton si ciuperci

de - Andreea - in Paste, 20 Aug 2017 | 6355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste
  • 100 gr ciuperci in ulei
  • 1 catel usturoi
  • 160 gr ton in ulei masline
  • 200 ml suc de rosii
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton si ciuperci:

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecand din cand in cand, pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele.

Intre timp, punem o tigaie la foc potrivit. Punem ulei de masline si usturoiul curatat de coaja. Cand acesta a prins culoare, adaugam ciupercile scurse de uleiul din conserva si lasam la foc potrivit 2-3 minute.

Scurgem tonul de uleiul din conserva si il maruntim cu ajutorul unei furculite. Il adaugam apoi in tigaia cu ciuperci si lasam la calit pentru alte 2-3 minute, amestecand usor.

Adaugam sucul de rosii, sare si piper dupa gust, putina apa si dam la foc mic sa fiarba. Cand sucul a ajuns la consistenta dorita, inchidem focul.

Cand pastele au fiert, le scurgem bine de apa si le punem in tigaia cu sos. Amestecam usor toate ingredientele.

Servim pastele calde cu busuioc verde si dupa preferinta, presarate cu parmezan.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]