Dulceata de ardei iuti

de Oana in Dulceata / Gem, 24 Aug 2017 | 14242 vizualizari

 

Dulceata de ardei iute are un gust dulce - picant, un puternic iz oriental si poate fi servita nu doar alaturi de o friptura, ci de aproape orice preparat, chiar si ciorba.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 500 g ardei iute
  • 500 g zahar
  • 500 ml otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iuti:

Mai intai, pune la fiert intr-o craticioara otetul si zaharul si lasa-le pe foc pana se leaga si se formeaza un sirop.

Intre timp, curata ardeii iuti de cotoare si seminte. Sfatul meu e sa folosesti manusi.

Taie apoi ardeii in rondele si adauga-i in craticioara cu sirop.

Lasa dulceata sa fiarba pana ajunge la consistenta dorita.

Pregateste cateva borcane, spalate si uscate bine, pune dulceata de ardei iute si inchide bine capacele, apoi lasa-le sa se raceasca sub un prosop gros.

Daca nu vrei o dulceata foarte, foarte iute, poti folosi in compozitie si ardei bulgaresti, care nu sunt atat iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine