Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa

de gaby_duceag in Prajituri, 21 Aug 2017 | 28695 vizualizari

 

Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa
Prajitura asta cu crema delicioasa, are doua variante. O crema pe baza de galbenusuri procesate pe baie de abur si una pe baza de budinca de vanilie la plic. Alegeti care doriti, eu am preferat cea cu budinca, nu am nimic impotriva folosirii unul plic, de doua ori pe an.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa
  • Pentru blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • putina sare
  • Pentru crema
  • un plic budinca de vanilie (care se prepara la cald) + 4 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 420 ml lapte
  • Pentru ornat
  • 180 ml frisca batuta, indulcita
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • In plus
  • 4 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa:

Cum se prepara Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa

Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile, apoi adauga, lingura cu lingura, zaharul.
Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat COMPLET.
Galbenusurile bate-le putin cu furculita cu un varf cutit sare.
Adauga-le peste albusuri. Cerne faina deasupra vasului cu ouale, apoi omogenizeaza totul amestecand usor, de jos in sus.
Unge o tava de 20/28 cm cu ulei, presara faina pe fundul ei si pune compozitia, lingura cu lingura. Niveleaza.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana prinde culoare aurie la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
Lasa-l la racit cateva ore.
Crema.
Pune 400 ml lapte la fiert.
Intr-un ibric pune praful de budinca cu cei 20 ml lapte ramasi si 4 linguri zahar. Omogenizeaza bine.
Cand laptele a ajuns la punctul de fierbere toarna in fir subtire budinca amestecand continuu. Lasa la fiert pana ce se ingroasa si se desprinde de peretii vasului.
Acopera crema cu folie alimentara sa nu faca crusta si las-o la racit.
Mixeaza untul spuma. Adauga cate doua linguri din crema rece si mixeaza usor.
In cealalta varianta a cremei, mixati pe baie de abur 4 galbenusuri cu 120 g zahar pana se topeste tot zaharul, apoi cand amestecul e racit incorporati untul batut spuma si un plic zahar vanilat)
Taie blatul in doua felii.
Aseaza prima felie de blat in tava in care l-ai copt.
Caramelizeaza cele patru linguri de zahar pe care le-am mentionat la ingrediente „in plus” pana capata culoarea chihlimbarului.
Fierbinte pune-l, lingura cu lingura, rapid, peste felia de blat.
Lasa-l sa se raceasca apoi intinde crema peste el.
Niveleaza, aseaza al doilea blat si intinde frisca batuta.
Rade ciocolata deasupra si da prajitura la rece pentru cateva ore.

Serviti alaturi de un ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si prajitura cu aluat razuit

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE