Deoarece fetiței mele îi place peștele foarte mult, încerc să evit prăjelile și să-l gătesc cât mai sănătos. Această rețetă am pregătit-o cu ceva timp în urmă și a fost pe placul tuturor.
Speli pestele si il usuci cu servete de bucatarie. Presari sare si condiment de peste, storci deasupra zeama de la o lamaie, acoperi cu o folie de plastic si il dai la frigider.
Broccoli il speli si il desfaci in buchetele pe care le pui la fiert in apa clocotita 5 minute. Le scurgi si le pui deoparte.
Speli ardeii rosii si ii tai felii.
Ungi tava ulei de masline. Asezi legumele si presari sare. Pui deasupra bucata de somon.
Acoperi tava cu folie de aluminiu si o introduci in cuptorul preincalzit, la 200°C, timp de 30 de minute, apoi indepartezi folia si o mai lasi 10 minute sa se rumeneasca putin.
Se serveste cald.