Desert baclava turceasca cu nuca

de AlexTeacher in Prajituri, 24 Aug 2017 | 17250 vizualizari

 

Desert turcesc plin de condimente orientale, nuca si insiropat din plin! Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • Foi placinta 1 pachet
  • Miez de nuca macinat cca 300 g
  • Zahar pudra 3 linguri
  • Cardamon macinat ½ lingurita
  • Scortisoara macinata 1 lingurita
  • Ienibahar macinat ½ lingurita
  • Nucsoara ¼ lingurita
  • Unt 82% grasime 200 g
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingura

Sirop

  • Zahar 650 g
  • Apa 500 ml
  • Apa de trandafiri 4 linguri
  • Suc de lamaie 1-2 linguri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baclava turceasca cu nuca:

Pune intr-o oala: 500 ml apa cu 650 g zahar si lasa sa fiarba pana devine un sirop lichid. Opreste focul si pune apoi 2 linguri de suc de lamaie si apa de trandafiri. Lasa-l sa se raceasca.

Unge o tava de cuptor cu ulei de floarea soarelui.

Pune untul la topit, se poate direct pe foc, dar e posibil sa se arda, asa ca mai bine topeste-l la bain marie. Pune untul intr-un castron de metal sau de sticla si asaza-l peste o oala umpluta pana la jumatate cu apa. Lasa focul mic, sa se topeasca usor.

Pune prima foaie de placinta in tava si unge-o cu untul topit. Procedeaza la fel cu inca 6 foi. Atentie sa ungi si marginile foilor!

Amesteca miezul de nuca macinat cu scortisoara, cardamomul, ienihabarul, zaharul pudra si apoi rade si un pic de nucsoara. Cel mai bine e sa cumperi nucsoara intreaga, cand o razi, are o aroma mai puternica. Pune amestecul peste foile de placinta. Ai grija sa fie aceeasi cantitate de nuca pe toata suprafata.

Ia foaia numarul 8, pune-o peste nuca, unge-o cu unt, apoi intoarce-o cu grija si unge-o si pe cealalta parte. Continua sa pui celelalte foi din pachet, ungandu-le pe fiecare cu unt.

Portioneaza baclavaua inainte de a o baga la cuptor. O poti taia patratele, romburi, nu conteaza.

Bag-o la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20-25 de minute, pana devine aramie deasupra. Cand e gata, toarna siropul rece peste ea. Decoreaza cu fistic tocat marunt si lasa baclavaua minim 2 ore la insiropat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava turceasca cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine si budinca