Peste copt cu ierburi aromate

de amalia01 in Salau, 22 Aug 2017 | 4862 vizualizari

 

Va spuneam eu ca micuta mea este mare amatoare de peste. Oricum, numai oase sa nu aiba!
 Si cum am pus mana pe un somn de vreo...7 kg ( nu ore! ) mi-am zis ca merita o soarta mai buna.
 Asa a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 6 fileuri de peste ( somn)
  • sare de Himalaya
  • piper rosu macinat
  • seminte de mustar macinate
  • rozmarin uscat
  • marar
  • usturoi pisat
  • usturoi rondele
  • coaja rasa de lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • chimion zdrobit
  • ghimbir ras
  • ulei de rapita
  • vin alb sec
  • Condimentele si verdeturile sunt in cantitate mica, practic cate o jumatate de lingurita. Mai ai nevoie de hartie pentru copt.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste copt cu ierburi aromate:

Pestele il speli sub jet de apa rece, il stropesti din abundenta cu zeama de lamaie si il dai la rece pentru 30 minute.

Intre timp, preincalzesti cuptorul, amesteci condimentele cu ierburile si iti pregatesti hartia pentru copt, pe care o ungi usor cu uleiul de rapita.

 Condimentezi pestele cu amestecul de ierburi si il asezi pe hartia de copt asezata pe o tava cu gratar, apoi il dai la cuptor la foc mediu, pentru 45 de minute.

 Faci focul mic, asezi rondele de usturoi pe fiecare bucata de peste si il stropesti cu vin. Il mai lasi inca 15 minute si il servesti imediat, cu lamaie.

TIPS-URI

1

 uleiul de rapita este perfect pentru peste, iar vinul alb sec nu face decat sa starneasca aromele ierburilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste copt cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]