Peste copt cu ierburi aromate

de amalia01 in Salau, 22 Aug 2017 | 3795 vizualizari

 

Va spuneam eu ca micuta mea este mare amatoare de peste. Oricum, numai oase sa nu aiba!
 Si cum am pus mana pe un somn de vreo...7 kg ( nu ore! ) mi-am zis ca merita o soarta mai buna.
 Asa a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 6 fileuri de peste ( somn)
  • sare de Himalaya
  • piper rosu macinat
  • seminte de mustar macinate
  • rozmarin uscat
  • marar
  • usturoi pisat
  • usturoi rondele
  • coaja rasa de lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • chimion zdrobit
  • ghimbir ras
  • ulei de rapita
  • vin alb sec
  • Condimentele si verdeturile sunt in cantitate mica, practic cate o jumatate de lingurita. Mai ai nevoie de hartie pentru copt.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste copt cu ierburi aromate:

Pestele il speli sub jet de apa rece, il stropesti din abundenta cu zeama de lamaie si il dai la rece pentru 30 minute.

Intre timp, preincalzesti cuptorul, amesteci condimentele cu ierburile si iti pregatesti hartia pentru copt, pe care o ungi usor cu uleiul de rapita.

 Condimentezi pestele cu amestecul de ierburi si il asezi pe hartia de copt asezata pe o tava cu gratar, apoi il dai la cuptor la foc mediu, pentru 45 de minute.

 Faci focul mic, asezi rondele de usturoi pe fiecare bucata de peste si il stropesti cu vin. Il mai lasi inca 15 minute si il servesti imediat, cu lamaie.

TIPS-URI

1

 uleiul de rapita este perfect pentru peste, iar vinul alb sec nu face decat sa starneasca aromele ierburilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste copt cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Peste imbatat