Va spuneam eu ca micuta mea este mare amatoare de peste. Oricum, numai oase sa nu aiba!
Si cum am pus mana pe un somn de vreo...7 kg ( nu ore! ) mi-am zis ca merita o soarta mai buna.
Asa a iesit...
Pestele il speli sub jet de apa rece, il stropesti din abundenta cu zeama de lamaie si il dai la rece pentru 30 minute.
Intre timp, preincalzesti cuptorul, amesteci condimentele cu ierburile si iti pregatesti hartia pentru copt, pe care o ungi usor cu uleiul de rapita.
Condimentezi pestele cu amestecul de ierburi si il asezi pe hartia de copt asezata pe o tava cu gratar, apoi il dai la cuptor la foc mediu, pentru 45 de minute.
Faci focul mic, asezi rondele de usturoi pe fiecare bucata de peste si il stropesti cu vin. Il mai lasi inca 15 minute si il servesti imediat, cu lamaie.
1
uleiul de rapita este perfect pentru peste, iar vinul alb sec nu face decat sa starneasca aromele ierburilor.