O ciorba care mie imi place foarte mult.
Carnea de vita se spala, apoi se pune la fiert.
Eu am pus-o in oala sub presiune si am lasat-o o ora, de cand a inceput sa fiarba.
Intre timp, am pregatit legumele.
Ceapa am lasat-o intreaga, la fel si bucata de telina, morcovii i-am taiat rondele mai groase, iar ardeiul bastonase.
Le-am pus in oala, am adaugat sare si le-am lasat sa fiarba 30 min.
Am taiat rosiile si cartofii cubulete, apoi le-am pus in oala.
Am potrivit gustul de sare si piper si am mai lasat pe foc pana au fiert cartofii.
Am adaugat fideaua si am lasat sa fiarba pana am pregatit ouale.
Ouale le-am batut cu furculita impreuna cu sare si piper, apoi le-am adaugat in ciorba, putin cate putin, amestecand cu lingura continuu in ciorba.
La sfarsit, am adaugat patrunjel si am mai lasat aproximativ 2 min pe foc, apoi am oprit focul.
Am servit cu paine prajita si ardei iute.
1
Vara, ciorba se acreste daca patrunjelul nu este fiert.