Piscacioasa lui Medi - Pasta de ardei iuti

de Panacris in Conserve, 23 Aug 2017 | 4817 vizualizari

 

Foarte bună, simplă, doar că durează mai multe zile preparare ei. Am preparat rețeta asta și în 2015, a avut succes garantat, așa că v-am adus-o și vouă. Multumesc Maria Mihalache pentru rețetă, http://mmihalache.blogspot.ro/2015/05/pasta-de-ardei-iuti.html. N-am schimbat nimic, doar am dublat cantitățile. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuți roșii 
  • 30 gr sare de mare 
  • cca. 300 ml ulei de extravirgin măsline 
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscacioasa lui Medi - Pasta de ardei iuti:

Ardeii se curăță de cotoare, se taie în bucăți mărișoare, se lasă și semințele, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă la odihnă într-un vas încăpător, acoperiți cu o farfurie și o greutate peste, maxim 48 de ore, amestecând din când în când.

După cele 48 de ore, ardei se pun într-o strcurătoare, tot așa cu greutate peste și de preferat de a se lăsa peste noapte pentru a se scurge bine zeama. Apoi ardeii se toacă mărunt într-un blender sau mixer, adăugând uleiul ușor, ușor ca și la maioneză.

După ce se obține o pasta fină se repartizează în borcănele mici, se sigilează, apoi se așază într-o cratiță încăpătoare, pe fundul căruia s-a pus un prosop de bucătărie. Se adaugă apă rece până la marginea borcanelor, adică până sub capac, apoi se pune la fiert la foc mediu, după ce a început să fiarbă apa, se lasă încă 30 de minute la foc mic. După acest interval se oprește focul și se lasă la odhină, acoperite cu un ștergar mai gros, până a doua zi.

 A doua zi se etichetează, se pozează artistic în cazul meu, apoi se depozitează în loc răcoros. Atenție, după ce se desface un borcănel pentru consum, acesta se păstrează la frigider până la epuizarea conținutului.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piscacioasa lui Medi - Pasta de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bulion de legume