Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl in Prajituri, 21 Aug 2017 | 3957 vizualizari

 

Această prăjitură grozav de bună am descoperit-o cu câțiva ani în urmă pe blogul Laurei Adamache. De atunci o pregătesc de fiecare dată când apare dovleacul. Neapărat trebuie să o încercați și voi! Vă veți îndrăgosti iremediabil de dovleac! ;)

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g nuci
  • 400 g dovleac copt
  • 6 oua
  • 150 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 1-2 lingurite de scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra:

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 minute sau pana cand intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in pulpa.

Scoti dovleacul din cuptor, il lasi sa se raceasca si ii cureti coaja.

Pui pulpa dovleacului intr-o sita, unde o lasi sa se scurga bine.

Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai in bucatele. Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si nucile macinate.

Separi ouale si mixezi foarte bine albusurile.

Mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o crema omogena. Adaugi galbenusurile si mixezi bine.

Adaugi si pulpa de dovleac bine racita si foarte bine scursa. Daca dovleacul nu a pierdut toata apa in timpul in care a stat in sita, il storci cu grija si abia apoi il adaugi peste crema de unt.

Adaugi mixul de faina in crema de unt si amesteci bine.

Incorporezi albusurile bine batute in aluat, amestecand cu grija, de jos in sus.

Tapetezi forma cu hartie de copt si adaugi aluatul.

Coci prajitura, in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 20-25 de minute. Inainte de a scoate prajitura din cuptor, o intepi cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata, prajitura este coapta, daca iese umeda, o mai lasi la cuptor cca 5 minute.

 O lasi sa se raceasca in tava, apoi o tai in patratele/dreptunghiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu crema de mure