Sarmalute

de CristinaBodocean in Mancaruri cu carne, 23 Aug 2017 | 2218 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne tocata amestec porc/vită 
  • 150 gr orez
  • 150 ml ulei 
  • 2 verze de marime medii
  • sare
  • piper
  • cimbru si
  • marar verde 
  • suc de roșii
  • 4 cepe
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Tocam ceapa foarte fin.

Intr-o cratita în care am pus uleiul, adaugam ceapa si o calim pt 10 minute, amestecand usor. Dupa ce s-a calit, adaugam orezul inmuiat in prealabil în apa rece si scurs. Lasam la foc mic pt 3 minute si adaugam carnea tocata si condimentele sare piper boia si pasta de tomate 2 lg (eu am de casa facuta). Amestecam pt 3 minute, la foc mic. Luam de pe foc, adaugam cimbrul si mararul verde, asteptam sa se raceasca si trecem la asamblat sarmalutele.

Sarmalutele se fierb apoi la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac