Spaghete milaneze

de RODIMUR in Spaghete, 23 Aug 2017 | 10037 vizualizari

 

O mâncare ușor de făcut, gustoasă și plăcut aromată, grație ingredientelor diverse. 
Există două moduri de preparare: se toarnă sosul peste spaghetele fierte și puse în farfurie sau se amestecă spaghetele cu sosul și se mai dau puțin la cuptor.
Am ales a doua variantă și am adăugat, pentru un plus de savoare, cașcaval răzuit înainte de a da cratița la cuptor.
În rețeta pe care o am de mult timp, se călesc legumele în unt (dar eu am folosit ulei de floarea soarelui, pentru că untul se arde ușor) și la sfârșit, 1/2 lingură de ulei de măsline, pe care eu nu-l prea folosesc, pentru că are un gust amar. 

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de spaghete
  • 250 grame de șuncă de Praga
  • 250 grame de champignons
  • 2 roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • ulei pentru călit
  • 1 lingură de făină albă
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 2 pahare de apă
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete milaneze:

Șunca presată se taie cubulețe.

Se curăță, se spală în două-trei ape și se feliază ciupercuțele, după care se călesc în ulei, la foc mic. Când apa lăsată de ciupercuțe a scăzut, se adaugă șunca presată și se călește și ea puțin, cu ciupercuțele.

Între timp, se pun la fiert spaghetele într-o oală mare cu apă, în care se pune  sare. Când sunt fierte, spaghetele se strecoară, se clătesc și se lasă la scurs pentru a fi preparate în continuare.

Roșiile se spală, se curăță de pielițe și de semințe, după care se taie mărunt.

Usturoiul se curăță, se mărunțește și se călește în ulei, la foc mic, într-o cratiță mai mare în care se vor prepara, propriu-zis, spaghetele. Când usturoiul s-a înmuiat, se adaugă și roșiile tăiate și se călesc, la foc mic. Se condimentează cu sare, piper, zahăr și busuioc, după care se adaugă 1 lingură de făină subțiată cu puțină apă. 

Peste acest sos se adaugă spaghetele fierte și scurse de apă, ca și ciupercuțele călite cu șunca presată. Se mai adaugă 1 lingură de pastă de tomate subțiată cu 2 pahare de apă, se amestecă totul și se poate răzui deasupra cașcaval, după care se mai pune cratița în cuptorul încins, timp de 8-10 minute.

După acest interval de timp, se scoate cratița din cuptor și spaghetele se servesc imediat, calde. Dacă nu ați răzuit cașcaval înainte de a pune cratița în cuptor, puteți să o faceți când puneți spaghetele în farfurie.

TIPS-URI

1

Nu căliți prea tare usturoiul, ci doar înmuiați-l puțin și nici ciupercuțele. Lăsați-le la călit doar până scade apa.

2

Dacă nu vreți să mai puneți spaghetele la cuptor, puteți să turnați sosul preparat direct în farfurie, peste pastele fierte și scurse. Deasupra, răzuiți cașcaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete milaneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Cofetarul Vesel 1

25.08.2017, 10:21

arata foarte bine aceste spaghete!!!

RODIMUR 1

25.08.2017, 11:33

Și sunt și bune, aromate plăcut de la busuioc! Mulțumesc frumos, Cofetarii_Bucătari!

Rocsi 1

26.08.2017, 21:11

Sa stii ca imi place ce ne-ai adus aici!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos Basilico, Emmentaler si Gouda