Spaghete milaneze

de RODIMUR in Spaghete, 23 Aug 2017 | 9954 vizualizari

 

O mâncare ușor de făcut, gustoasă și plăcut aromată, grație ingredientelor diverse. 
Există două moduri de preparare: se toarnă sosul peste spaghetele fierte și puse în farfurie sau se amestecă spaghetele cu sosul și se mai dau puțin la cuptor.
Am ales a doua variantă și am adăugat, pentru un plus de savoare, cașcaval răzuit înainte de a da cratița la cuptor.
În rețeta pe care o am de mult timp, se călesc legumele în unt (dar eu am folosit ulei de floarea soarelui, pentru că untul se arde ușor) și la sfârșit, 1/2 lingură de ulei de măsline, pe care eu nu-l prea folosesc, pentru că are un gust amar. 

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de spaghete
  • 250 grame de șuncă de Praga
  • 250 grame de champignons
  • 2 roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • ulei pentru călit
  • 1 lingură de făină albă
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 2 pahare de apă
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete milaneze:

Șunca presată se taie cubulețe.

Se curăță, se spală în două-trei ape și se feliază ciupercuțele, după care se călesc în ulei, la foc mic. Când apa lăsată de ciupercuțe a scăzut, se adaugă șunca presată și se călește și ea puțin, cu ciupercuțele.

Între timp, se pun la fiert spaghetele într-o oală mare cu apă, în care se pune  sare. Când sunt fierte, spaghetele se strecoară, se clătesc și se lasă la scurs pentru a fi preparate în continuare.

Roșiile se spală, se curăță de pielițe și de semințe, după care se taie mărunt.

Usturoiul se curăță, se mărunțește și se călește în ulei, la foc mic, într-o cratiță mai mare în care se vor prepara, propriu-zis, spaghetele. Când usturoiul s-a înmuiat, se adaugă și roșiile tăiate și se călesc, la foc mic. Se condimentează cu sare, piper, zahăr și busuioc, după care se adaugă 1 lingură de făină subțiată cu puțină apă. 

Peste acest sos se adaugă spaghetele fierte și scurse de apă, ca și ciupercuțele călite cu șunca presată. Se mai adaugă 1 lingură de pastă de tomate subțiată cu 2 pahare de apă, se amestecă totul și se poate răzui deasupra cașcaval, după care se mai pune cratița în cuptorul încins, timp de 8-10 minute.

După acest interval de timp, se scoate cratița din cuptor și spaghetele se servesc imediat, calde. Dacă nu ați răzuit cașcaval înainte de a pune cratița în cuptor, puteți să o faceți când puneți spaghetele în farfurie.

TIPS-URI

1

Nu căliți prea tare usturoiul, ci doar înmuiați-l puțin și nici ciupercuțele. Lăsați-le la călit doar până scade apa.

2

Dacă nu vreți să mai puneți spaghetele la cuptor, puteți să turnați sosul preparat direct în farfurie, peste pastele fierte și scurse. Deasupra, răzuiți cașcaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete milaneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Cofetarul Vesel 1

25.08.2017, 10:21

arata foarte bine aceste spaghete!!!

RODIMUR 1

25.08.2017, 11:33

Și sunt și bune, aromate plăcut de la busuioc! Mulțumesc frumos, Cofetarii_Bucătari!

Rocsi 1

26.08.2017, 21:11

Sa stii ca imi place ce ne-ai adus aici!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu spaghete si branza