O prajitura mai mult decat delicioasa ...
Sursa prajiturii de la care am pornit apartine lui Gaby ( Gaby_d): https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-crema-de-ness-frisca-si-nuci-68618.html
Pentru blat:
Pentru crema:
Pentru frisca:
In plus :
Blatul :
Intr-un bol punem albusurile cu un varf de cutit cu sare si mixam la viteza maxima pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi pe rand galbenusurile si la final faina, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pana ce compozitia e frumos aurita.
Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se racoreasca.
Crema:
Intr-o craticioara punem galbenusurile, nesquik-ul, zaharul si faina. Amestecam usor.
Adaugam putin cate putin laptele, amestecand in continuu.
Punem craticioara la foc mic, amestecand mereu pana ce devine o crema de consistenta unei budinci. Lasam sa se racoreasca.
Cand crema s-a racit complet, adaugam untul mixat spuma in prealabil.
Mixam bine totul si dam crema la frigider pana in momentul intrebuintarii.
Frisca:
Punem intr-un vas frisca lichida, smantana si zaharul si mixam pana devin o compozitie tare si lucioasa.
Asamblare prajitura:
Blatul il taiem in doua parti egale pe orizontala.
Asezam primul blat. Punem jumatate din crema, asezam 11 biscuiti inmuiati in lapte cu nesquik si peste acestia, punem jumatate din cantitatea de frisca. Presaram nuca si ornamente de ciocolata.
Asezam al doilea blat si procedam la fel. La final, presaram nuca si ornamete de ciocolata pe intreaga suprafata.
Dam prajitura la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!