Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Castraveti murati in saramura
Postat de: vasimur in MuraturiSe spală castraveții și ardeiul iute și se pun la scurs. Între timp, se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și...Citeste continuarea
Tocana de legume
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumeSe toarnă uleiul într-o cratiță, se taie ceapa mărunt și se pune la călit până ce devine transparentă ca sticla, apoi se adaugă ardeii tăiați mărunt și morcovii dați prin...Citeste continuarea
Aperitive festive
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSpeli legumele. Într-un castronel, pregăteşti crema de brânză: amesteci brânza rasă cu untul şi ceapa albă tocată mărunt, până devine cremoasă....Citeste continuarea
Gem de piersici
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala piersicile, li se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte. Se asaza intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala prunele si li se scot samburii. Se taie cubulete sau fasii subtiri si se asaza intr-o cratita mare. Se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase...Citeste continuarea
Reteta gustoasa de varza cu costita...
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeCum se prepara Reteta gustoasa de varza cu costita de porc: Tocam varza cat mai subtire, presaram sare si o punem la fiert. Lasam aprox. 20-25 de min. Adaugam morcovul si ardeiul tocate....Citeste continuarea
Desert tort Hello Kitty - rețeta...
Postat de: oanapl in TorturiPentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 100 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 100 g ciocolată cu lapte ruptă bucățele....Citeste continuarea
Gogosari in sos de mustar
Postat de: merisor67 in MuraturiSpălăm gogoșarii, îi tăiem în patru sau șase, în funcție de mărimea lor și îi curățăm de cotoare, semințe și nervuri. Într-un vas, pe foc, amestecăm...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu banana
Postat de: eumimi in DulciuriMixam untul moale cu zaharul si oul. Adaugam banana pasata cu furculita. Adaugam si faina si praful de copt si amestecam cu o lingura. Punem cu lingurita...Citeste continuarea
Sos napolitan la borcan
Postat de: Ksenya in ConserveAlegem rosiile bine coapte, le spalam si le taiem bucati. Adaugam rosiile intr-o tava inalta de aragaz. Ceapa o curatam si o taiem grosier si o adaugam peste rosii....Citeste continuarea
Chiftele din carnati cu spaghete in...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe incalzeste o tigaie mare la foc mediu, impreuna cu putin ulei de masline. Se indeparteaza umplutura carnatilor din intestin si se modeleaza in chiftele de marime nu foarte mare. Se...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: Pungasa_Rogue in Sirop / CompotSe spala piersicile si se feliaza. Se asaza feliile in sticle (curate si uscate). Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: Pungasa_Rogue in ConserveCum se face sucul de rosii. Se spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele. Se dau printr-un separator de seminte si se pun la foc intr-un tuci mare. Se fierb...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si mere
Postat de: katty in PrajituriMixam intr-un vas untul moale cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, uleiul si un praf de sare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Curatam merele, le tocam...Citeste continuarea
Salata de naut cu sfecla coapta
Postat de: katty in SalateSpalam sfecla bine, o taiem in jumatati si o asezam intr-o tava. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pana sfecla se inmoaie. Scoatem tava, lasam sfecla sa se racoreasca, apoi o...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu mei
Postat de: katty in CiorbeCuratam morcovul si il taiem cubulete. Tocam ceapa fin, ardeiul il catam cubulete, cartoful cuburi mai mari. In uleiul incins, punem mai intai morcovul, apoi ceapa, ardeiul gras, fasolea...Citeste continuarea
Deliciu cu ton si branza
Postat de: oanapl in TonCureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi tonul scurs și marunțit. Adaugi ciupercile tăiate mărunt și le mai călești 2-3...Citeste continuarea
Sos de rosii pentru friptura
Postat de: Constelatialeu in BulionDeci, am cules rosiile, le-am spalat bine. Ardeiul l-am curatat de seminte, l-am spalat si l-am rupt bucati mai mici. Apoi am pus in functiune blenderul Breville ca sa pasez bine si rosiile si...Citeste continuarea
Salata de ghebe cu usturoi
Postat de: Constelatialeu in SalateMai intai, alegem ghebele micute, le taiem din codite daca au fost scoase cu radacina cu tot, apoi le spalam bine de impuritati, in cateva ape. Punem apa cu sare intr-o cratita si o punem la...Citeste continuarea
Smucite cu mure la blenderul Breville
Postat de: Constelatialeu in Love SmoothiesAm spalat un pic murele, le-am pus in paharul blenderului, am adaugat mascarponele, smantana dulce, dulceata si laptele. Am fixat paharul in lacasul blenderului si am bagat in priza, reprize de...Citeste continuarea
Desert tort trio de ciocolata
Postat de: CofetariiBucatari in TorturiBlat: Punem laptele si oul intr-un bol, le amestecam bine cu un tel, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, faina si praful de copt. Se amesteca bine cu un tel dupa fiecare ingredient. Turnam...Citeste continuarea
Ardei copti cu smantana
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePui ardeii la copt si apoi îi cureți de pielița arsă. Tai cotoarele, îndepărtez sâmburii și îi tai în fâșii late. Într-o cratiță cu fundul gros,...Citeste continuarea
Burrito cu carne de pui in sos BBq...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe toaca toate legumele. Se toaca tulpinile patrunjelului si se pastreaza frunzele pentru mai tarziu. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se calesc legumele si tulpinile...Citeste continuarea
Spatzle cu Bratwurst in sos Jager...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcCeapa se toaca marunt, la fel ca usturoiul. Ciupercile si carnatii se taie felii. Rosii cherry se taie in jumatati sau, daca se foloseste una mare, in bucati nu foarte mici. ...Citeste continuarea
Cous cous cu legume
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeCureți legumele, după care le speli și le tai cubulețe. Într-o tigaie încinsă, pui 2 linguri de ulei și adaugi legumele, cimbru, sare si piper și o cană cu apă și lași...Citeste continuarea
Supa crema de conopida cu topping...
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeSe topeste untul, intr-o cratita cu fund dublu si pereti inalti, la foc mic. Se adauga apoi ceapa, cimbrul, foaia de dafin si usturoiul si se soteaza cateva minute. Se adauga apoi conopida,...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere, pere si...
Postat de: oanapl in PrajituriCureți merele și perele de coajă, le tai cubulețe și le pui să fiarbă 5-7 minute cu 2 linguri de zahăr, scorțișoară și 30ml apă (până scade apa și se înmoaie...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata, visine si...
Postat de: oanapl in TorturiPentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200 g ciocolată ruptă bucățele. După un...Citeste continuarea
Zacusca cu ciuperci
Postat de: mirela0911 in ZacuscaSe spala gogosarii, se curata de cotor si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa...Citeste continuarea
Pizza Summer
Postat de: ancutsa in PizzaMai intai, pregatim aluatul: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu zaharul si putina faina. Se adauga restul ingredientelor: ulei, sare, oregano, restul de apa si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu cereale, miere...
Postat de: ancutsa in PrajituriSe rasnesc fulgii de grau si de ovaz pana se obtine o pudra ca faina. Pentru ca vom adauga aceste cereale in prajitura, vom avea nevoie de mai putina faina. Intr-un vas adanc,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si stafide
Postat de: ancutsa in PrajituriIntr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare, apoi treptat si...Citeste continuarea
Desert tort Anca
Postat de: ancutsa in TorturiPentru ca nuca să fie mai gustoasă şi mai aromată, mai întâi se rumeneşte la cuptor, apoi se lasă la răcit şi se macină. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf...Citeste continuarea
Vegeta de casa
Postat de: ancutsa in ConserveSe spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie). Daca aveti deshidrator de legume, cu atat mai bine....Citeste continuarea
Desert tarta cu mere
Postat de: ancutsa in PrajituriSe lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Se spala merele, se dau prin razatoare si se calesc impreuna cu zaharul intr-o craticioara. Cand sunt fierte si moi, se dau de pe...Citeste continuarea
Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se despacheteaza si se folosesc foile cu ou batut cat sunt impachetate, fara a le intinde mai mult. Se ung foile cu ketchup, se presara chimen si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu prune si nuci
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe spala prunele, se scurg de apa, apoi se curata de samburi. Se rup in doua si se lasa deoparte. Se da drumul la cuptor la 180 de grade C. Ouale, sarea si zaharul se mixeaza bine pana dispar...Citeste continuarea
Desert tort Bianca
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam bine....Citeste continuarea
Crema de mazare cu ou posat si...
Postat de: ctlina in SupeAsezati feliile de bacon separat, intr-o tigaie adanca, rece. Gatiti la foc potrivit, baconul se va colora treptat, intoarceti-l dupa cateva minute si gatiti-l pe ambele parti pana va avea o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu piersici si...
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 200°C. Taiati 2 piersici in felii, puneti-le intr-o tigaie in teflon si presarati deasupra o lingura de zahar brun. Caramelizati-le timp de 5 minute, la...Citeste continuarea
Aperitiv tajina tunisiana cu ton si...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati si tocati ceapa si usturoiul tocat. Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati tonul scurs si maruntit. Sarati, piperati, adaugati maslinele taiate, reveniti...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gris si...
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine ouale cu zaharul. Adaugati untul topit, incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, grisul si migdalele macinate....Citeste continuarea
Chiftele la cuptor cu masline...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe amesteca laptele cu pesmetul, apoi se adauga carnea tocata, patrunjelul, pesto, sare si piper si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se modeleaza chiftelele, aproximativ...Citeste continuarea
Involtini din vinete (Rulouri din...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul al 190 de grade Celsius. Se incalzeste o cantitate generoasa de ulei de masline intr-o tigaie, in care se prajesc feliile de vinete, apoi se transfera pe...Citeste continuarea
Pui cu sos de lamaie
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Se prajeste puiul in ulei, intr-o tava/ tigaie mare, pana cand bucatile devin aurii. Se adauga coaja de lamaie si oregano, apoi vinul, sare...Citeste continuarea
Dulceata bunicii (de prune cu nuci )
Postat de: amalia01 in Dulceata / GemPrunele le speli sub jet de apă rece, scoți sâmburii și le lași cu zahar de seara până dimineața. Dai fructele la cuptor și lași să...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeCuratati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 20 de minute pe foc. Ceapa curatata, o tocati...Citeste continuarea
Conopida cu branzeturi la cuptor
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeConopida se curăță de foile verzi, se desface în buchețele, se spală bine cu apă rece, după care se pune la fiert în apă sărată clocotită, până ce se înmoaie....Citeste continuarea
Piept de pui umplut si sos de...
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai, taiem si batem pieptul de pui in asa fel incat sa obtinem o bucata mare pe care sa o putem rula. Presaram sare si piper, apoi asezam felii din piept de porc afumate si felii de cascavea...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu afumaturi,...
Postat de: RODIMUR in CiorbeMorcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert într-o oală mare, cu multă apă. Se spumuiește, când este...Citeste continuarea