A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Castraveti murati in saramura

Postat de: vasimur in Muraturi

Se spală castraveții și ardeiul iute și se pun la scurs. Între timp, se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și...Citeste continuarea

Tocana de legume

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Se toarnă uleiul într-o cratiță, se taie ceapa mărunt și se pune la călit până ce devine transparentă ca sticla, apoi se adaugă ardeii tăiați mărunt și morcovii dați prin...Citeste continuarea

Aperitive festive

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Speli legumele. Într-un castronel, pregăteşti crema de brânză: amesteci brânza rasă cu untul şi ceapa albă tocată mărunt, până devine cremoasă....Citeste continuarea

Gem de piersici

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spala piersicile, li se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte. Se asaza intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa...Citeste continuarea

Gem de prune

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spala prunele si li se scot samburii. Se taie cubulete sau fasii subtiri si se asaza intr-o cratita mare. Se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase...Citeste continuarea

Reteta gustoasa de varza cu costita...

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Cum se prepara Reteta gustoasa de varza cu costita de porc: Tocam varza cat mai subtire, presaram sare si o punem la fiert. Lasam aprox. 20-25 de min. Adaugam morcovul si ardeiul tocate....Citeste continuarea

Desert tort Hello Kitty - rețeta...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 100 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 100 g ciocolată cu lapte ruptă bucățele....Citeste continuarea

Gogosari in sos de mustar

Postat de: merisor67 in Muraturi

Spălăm gogoșarii, îi tăiem în patru sau șase, în funcție de mărimea lor și îi curățăm de cotoare, semințe și nervuri. Într-un vas, pe foc, amestecăm...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu banana

Postat de: eumimi in Dulciuri

     Mixam untul moale cu zaharul si oul. Adaugam banana pasata cu furculita. Adaugam si faina si praful de copt si amestecam cu o lingura.  Punem cu lingurita...Citeste continuarea

Sos napolitan la borcan

Postat de: Ksenya in Conserve

    Alegem rosiile bine coapte, le spalam si le taiem bucati. Adaugam rosiile intr-o tava inalta de aragaz. Ceapa o curatam si o taiem grosier si o adaugam peste rosii....Citeste continuarea

Chiftele din carnati cu spaghete in...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu, impreuna cu putin ulei de masline. Se indeparteaza umplutura carnatilor din intestin si se modeleaza in chiftele de marime nu foarte mare.  Se...Citeste continuarea

Compot de piersici

Postat de: Pungasa_Rogue in Sirop / Compot

Se spala piersicile si se feliaza. Se asaza feliile in sticle (curate si uscate). Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: Pungasa_Rogue in Conserve

Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele. Se dau printr-un separator de seminte si se pun la foc intr-un tuci mare. Se fierb...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si mere

Postat de: katty in Prajituri

Mixam intr-un vas untul moale cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, uleiul  si un praf de sare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Curatam merele, le tocam...Citeste continuarea

Salata de naut cu sfecla coapta

Postat de: katty in Salate

Spalam sfecla bine, o taiem in jumatati si o asezam intr-o tava. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pana sfecla se inmoaie. Scoatem tava, lasam sfecla sa se racoreasca, apoi o...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu mei

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam morcovul si il taiem cubulete. Tocam ceapa fin, ardeiul il catam cubulete, cartoful cuburi mai  mari. In uleiul incins, punem mai intai morcovul, apoi ceapa, ardeiul gras, fasolea...Citeste continuarea

Deliciu cu ton si branza

Postat de: oanapl in Ton

Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi tonul scurs și marunțit. Adaugi ciupercile tăiate mărunt și le mai călești 2-3...Citeste continuarea

Sos de rosii pentru friptura

Postat de: Constelatialeu in Bulion

Deci, am cules rosiile, le-am spalat bine. Ardeiul l-am curatat de seminte, l-am spalat si l-am rupt bucati mai mici. Apoi am pus in functiune blenderul Breville ca sa pasez bine si rosiile si...Citeste continuarea

Salata de ghebe cu usturoi

Postat de: Constelatialeu in Salate

Mai intai, alegem ghebele micute, le taiem din codite daca au fost scoase cu radacina cu tot, apoi le spalam bine de impuritati, in cateva ape. Punem apa cu sare intr-o cratita si o punem la...Citeste continuarea

Smucite cu mure la blenderul Breville

Postat de: Constelatialeu in Love Smoothies

Am spalat un pic murele, le-am pus in paharul blenderului, am adaugat mascarponele, smantana dulce, dulceata si laptele. Am fixat paharul in lacasul blenderului si am bagat in priza, reprize de...Citeste continuarea

Desert tort trio de ciocolata

Postat de: CofetariiBucatari in Torturi

Blat: Punem laptele si oul intr-un bol, le amestecam bine cu un tel, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, faina si praful de copt. Se amesteca bine cu un tel dupa fiecare ingredient. Turnam...Citeste continuarea

Ardei copti cu smantana

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Pui ardeii la copt si apoi îi cureți de pielița arsă. Tai cotoarele, îndepărtez sâmburii și îi tai în fâșii late. Într-o cratiță cu fundul gros,...Citeste continuarea

Burrito cu carne de pui in sos BBq...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se toaca toate legumele. Se toaca tulpinile patrunjelului si se pastreaza frunzele pentru mai tarziu.  Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se calesc legumele si tulpinile...Citeste continuarea

Spatzle cu Bratwurst in sos Jager...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Ceapa se toaca marunt, la fel ca usturoiul.  Ciupercile si carnatii se taie felii. Rosii cherry se taie in jumatati sau, daca se foloseste una mare, in bucati nu foarte mici. ...Citeste continuarea

Cous cous cu legume

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Cureți legumele, după care le speli și le tai cubulețe. Într-o tigaie încinsă, pui 2 linguri de ulei și adaugi legumele, cimbru, sare si piper și o cană cu apă și lași...Citeste continuarea

Supa crema de conopida cu topping...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Se topeste untul, intr-o cratita cu fund dublu si pereti inalti, la foc mic. Se adauga apoi ceapa, cimbrul, foaia de dafin si usturoiul si se soteaza cateva minute. Se adauga apoi conopida,...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere, pere si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Cureți merele și perele de coajă, le tai cubulețe și le pui să fiarbă 5-7 minute cu 2 linguri de zahăr, scorțișoară și 30ml apă (până scade apa și se înmoaie...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, visine si...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200 g ciocolată ruptă bucățele. După un...Citeste continuarea

Zacusca cu ciuperci

Postat de: mirela0911 in Zacusca

Se spala gogosarii, se curata de cotor si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa...Citeste continuarea

Pizza Summer

Postat de: ancutsa in Pizza

  Mai intai, pregatim aluatul: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu zaharul si putina faina. Se adauga restul ingredientelor: ulei, sare, oregano, restul de apa si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu cereale, miere...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se rasnesc fulgii de grau si de ovaz pana se obtine o pudra ca faina. Pentru ca vom adauga aceste cereale in prajitura, vom avea nevoie de mai putina faina.  Intr-un vas adanc,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si stafide

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare, apoi treptat si...Citeste continuarea

Desert tort Anca

Postat de: ancutsa in Torturi

Pentru ca nuca să fie mai gustoasă şi mai aromată, mai întâi se rumeneşte la cuptor, apoi se lasă la răcit şi se macină. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf...Citeste continuarea

Vegeta de casa

Postat de: ancutsa in Conserve

  Se spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie).  Daca aveti deshidrator de legume, cu atat mai bine....Citeste continuarea

Desert tarta cu mere

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Se spala merele, se dau prin razatoare si se calesc impreuna cu zaharul intr-o craticioara. Cand sunt fierte si moi, se dau de pe...Citeste continuarea

Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se despacheteaza si se folosesc foile cu ou batut cat sunt impachetate, fara a le intinde mai mult. Se ung foile cu ketchup, se presara chimen si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune si nuci

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se spala prunele, se scurg de apa, apoi se curata de samburi. Se rup in doua si se lasa deoparte. Se da drumul la cuptor la 180 de grade C. Ouale, sarea si zaharul se mixeaza bine pana dispar...Citeste continuarea

Desert tort Bianca

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam bine....Citeste continuarea

Crema de mazare cu ou posat si...

Postat de: ctlina in Supe

Asezati feliile de bacon separat, intr-o tigaie adanca, rece. Gatiti la foc potrivit, baconul se va colora treptat, intoarceti-l dupa cateva minute si gatiti-l pe ambele parti pana va avea o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piersici si...

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 200°C.  Taiati 2 piersici in felii, puneti-le intr-o tigaie in teflon si presarati deasupra o lingura de zahar brun. Caramelizati-le timp de 5 minute, la...Citeste continuarea

Aperitiv tajina tunisiana cu ton si...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatati si tocati ceapa si usturoiul tocat. Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati tonul scurs si maruntit. Sarati, piperati, adaugati maslinele taiate, reveniti...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gris si...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine ouale cu zaharul. Adaugati untul topit, incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, grisul si migdalele macinate....Citeste continuarea

Chiftele la cuptor cu masline...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se amesteca laptele cu pesmetul, apoi se adauga carnea tocata, patrunjelul, pesto, sare si piper si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.  Se modeleaza chiftelele, aproximativ...Citeste continuarea

Involtini din vinete (Rulouri din...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul al 190 de grade Celsius.  Se incalzeste o cantitate generoasa de ulei de masline intr-o tigaie, in care se prajesc feliile de vinete, apoi se transfera pe...Citeste continuarea

Pui cu sos de lamaie

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius.  Se prajeste puiul in ulei, intr-o tava/ tigaie mare, pana cand bucatile devin aurii. Se adauga coaja de lamaie si oregano, apoi vinul, sare...Citeste continuarea

Dulceata bunicii (de prune cu nuci )

Postat de: amalia01 in Dulceata / Gem

      Prunele le speli sub jet de apă rece, scoți sâmburii și le lași cu zahar de seara până dimineața.    Dai fructele la cuptor și lași să...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 20 de minute pe foc. Ceapa curatata, o tocati...Citeste continuarea

Conopida cu branzeturi la cuptor

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Conopida se curăță de foile verzi, se desface în buchețele, se spală bine cu apă rece, după care se pune la fiert în apă sărată clocotită, până ce se înmoaie....Citeste continuarea

Piept de pui umplut si sos de...

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mai intai, taiem si batem pieptul de pui in asa fel incat sa obtinem o bucata mare pe care sa o putem rula. Presaram sare si piper, apoi asezam felii din piept de porc afumate si felii de cascavea...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu afumaturi,...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert într-o oală mare, cu multă apă. Se spumuiește, când este...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]