Pizza este mâncarea preferată a multor oameni deoarece este foarte gustoasă și poate fi preparată ușor și acasă.
Din ingredientele de mai jos a rezultat 2 porție de minipizza (1 porție cu salam și ciuperci și 1 porție cu brânză și ciuperci „Due Formagi” !).
Ciupercile se pun în apă rece, 15-20 minute, ca să dispară gustul de conservant, după care se scurg bine de apă.
Faceți un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, sare, zahăr și apă caldă.
După o scurtă frământare, adăugați uleiul și lăsați aluatul la dospit 15-20 minute.
Se împarte în 2 părți egale, se întind foi relativ subțiri și se pun în tăvile unse în prealabil cu ulei.
Pentru Pizza cu brânză „Due Formagi”:
Se taie 100 g telemea în pătrățele sau se dă prin răzătoarea mare și se pune în interiorul foii. Se presară uniform 200 g de ciuperci, 1 ou bătut ca și pentru omletă și suc de roșii. Deasupra se răzuiește cașcaval Delaco cam 50-75 g.
Pentru Pizza cu salam:
Se taie 100 g telemea în pătrățele sau se dă prin răzătoarea mare și se pune în interiorul foii. Se presară uniform 200 g de ciuperci, 50 g salam feliat Cris-Tim tăiat fâșii, 1 ou bătut ca și pentru omletă și suc de roșii. Deasupra se răzuiește cașcaval Delaco cam 50-75 g.
În prealabil se încinge bine cuptorul. Se pun tăvițele cu pizza la copt cca 15-20 minute, la foc mic ca să nu se ardă. Când sunt gata se scot și se picură pe deasupra încă puțin suc de roșii, cât este încă fierbinte.
Poftă bună!
1
Încingeți bine cuptorul, în prealabil
2
Folosiți drojdie proaspătă pentru ca blatul să crească și să fie cât mai aspectuos
3
Nu țineți prea mult la cuptor deoarece blatul se întărește prea tare
4
Ingredientele cum ai fi telemeaua, salamul și cașcavalul pot fi în cantități mai mari sau mai mici, după gustul fiecăruia