Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville

de Razvan Constantinescu in Dulciuri, 20 Oct 2017 | 3562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt moale
  • 40 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 100 g smantana
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 de plic de praf de copt (5 g)
  • 1 lingura otet
  • faina cat cuprinde (250-300 g)
  • Umplutura:
  • 600 g de mere curatate de coaja si seminte
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 lingura gris
  • 1 lingurita de pudra de scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville:

Se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, praful de sare, esenta de vanilie si smantana. Se adauga si bicarbonatul de sodiu si praful de copt stinse cu o lingura de otet. Se omogenizeaza totul. Se pune faina treptat si se framanta pana cand se obtine o coca nelipicioasa. Se lasa la rece pentru cel putin 15 minute.
Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, dupa care se calesc impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa.
Se imparte aluatul in doua, se intinde prima foaie pe masa de lucru (unsa cu ulei si infainata) si se transfera apoi pe placa (unsa cu ulei) de la Panini Maker Breville. Se inteapa foaia din loc in loc cu o furculita, dupa care se presara o lingura de gris. Se intind merele peste foaie si se presara scortisoara peste ele.
Pe masa de lucru (unsa cu ulei si infainata) se intinde cu ajutorul sucitorului cea de-a doua foaie, apoi se ruleaza pe el si se pune peste mere. Se inteapa si aceasta foaie, din loc in loc, cu furculita. Se apasa aluatul pe margini pentru a se lipi, dupa care se porneste aparatul si se lasa placinta pana cand se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu Fanta, de post