Ciorba alba de valeriana

de Valclaudia in Ciorbe, 24 Oct 2017 | 5045 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola valeriana (de la Lidl am luat eu)
  • cca 50 gr. slanina afumata
  • 200 ml smantana de gatit (Pilos)
  • 2 catei maricei de usturoi
  • cca 700 ml apa plata
  • 2 linguri legume deshidratate pentru ciorbe
  • sare si piper dupa gust
  • putin leustean in otet (optional)
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • pentru servire: crutoane aurii din comert (de la Lidl)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba alba de valeriana:

Slanina se taie fasii subtiri, apoi se cresteaza pana la sorici si se pune la prajit in oala.

Adaugam usturoiul tocat sau pisat, cand acesta devine auriu, adaugam smantana lichida, apa plata, legumele deshidtarate, sare si piper dupa gust.

Lasam focul mare sa dea in clocot ciorba, sa se hidrateze legumele si reducem focul.

Adaugam frunzele de valeriana spalate, mai dam cateva clocote si punem putin leustean in otet si patrunjel verde proaspat tocat, apoi oprim focul, lasam cateva minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele si servim ciorba alaturi de crutoane aurii din comert.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba de valeriana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

24.10.2017, 10:49

mena29 1

27.10.2017, 11:49

Trebuie să fac și eu pentru că o să-mi placă cu siguranță. Îmi plac și ciorbele de salată și de lobodă roșie.

mihaelar63 1

31.10.2017, 17:53

Interesant . In ciorba nu am mai folosit -doar in salate . Trebuie sa incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi, cu ciuperci