Desert placinta dulce de toamna

de mirela0911 in Prajituri, 22 Oct 2017 | 7093 vizualizari

 

Toamna cea bogata ne-a adus multe fructe in panere ... vorba poeziei.  Nu ne-a ramas decat sa le amestecam intr-o placinta delicioasa cu gust de toamna.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 7 lg lapte
  • 7 lg zahar
  • 7 lg ulei
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • 1 lg gris

Pt. umplutura:

  • 1 kg miez dovleac
  • 50 g margarina
  • 3 gutui
  • 4 mere
  • zahar dupa gust
  • 1 lg scortisoara macinata
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta dulce de toamna:

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita incapatoare se pune margarina la topit, apoi se pune dovleacul la calit impreuna cu 4-5 lg zahar. Se amesteca din cand in cand.

Gutuile se spala bine de puf, se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga peste dovleacul din cratita, la calit. Se toarna cca 100 ml apa pentru a se inmuia putin dovleacul, acesta nelasand zeama. Spre final, se adauga si merele date pe razatoarea cu gauri mari si se mai adauga zahar dupa gust. Cand sunt gata, se ia de pe foc si se adauga si scortisoara. Se lasa la racit.

Aluat: Intr-un vas se amesteca cu un tel oul cu zaharul, zaharul vanilta, laptele si uleiul. Se adauga putin cate putin faina si praful de copt. Cand se obtine un aluat ce se poate framanta, se rastoarna pe blatul de lucru si se adauga faina atat cat sa obtinem un aluat omoen si e se poate intinde. Se imparte in doua parti, una mai mare si una mai mica.

Se ia bucata cea mare si se intinde intr-o foaie mai subtire atat cat sa acopere o forma de tarta, inclusiv peretii acesteia. Se inteapa din loc in loc cu o furculita apoi se presara gris.

Se toarna umplutura de dovleac si se niveleaza bine.

Restul de aluat se intinde in forma rotunda si se taie cu ajutorul unui cutitas zimtat in fasii. Se pun fasiile peste umplutura in forma de grilaj. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca dovleacul nu este suficient de moale, se mai adauga apa pentru a se patrunde mai bine.

2

Merele se pun la sfarsit deoarece acestea se inmoaie repede.

3

Zaharul se poate adauga dupa gust, tinand cont si de faptul ca si fructele sunt dulci!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta dulce de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

dantes 1

24.10.2017, 06:33

Buna!

anca_rm 1

24.10.2017, 09:07

wow ce buna trebuie sa fie cu umplutura de dovleac si gutui

mirela0911 1

24.10.2017, 10:35

Va multumesc pentru aprecieri! A fost delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii