Desert prajitura vacutei

de AndreeaLiță in Prajituri, 23 Oct 2017 | 2420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Sos de afine:
  • 620 g afine
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura faina
  • Blat:
  • 6 albușuri
  • 6 gălbenușuri
  • 125 g zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura vacutei:

Se amesteca afinele cu apa și se tin pe foc mic pana se înmoaie si se formează siropul, apoi se paseaza printr-o sita. Siropul obtinut se amesteca cu faina si se mai tine pe foc pana se îngroașă. Se lasa sa se răcească.

Se bat albușurile spuma cu zaharul și sarea. Se adaugă gălbenușurile, laptele, uleiul și faina si se pune în tava tapetata cu hârtie de copt. Cu o lingura se pune sosul de afine obtinand un model marmorat si se coace 30 de minute, la 180 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura vacutei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza