Salata de conopida cu sos de maioneza

de RODIMUR in Salate, 22 Oct 2017 | 3982 vizualizari

 

Un aperitiv foarte bun, cu un gust rafinat și ușor, comparativ cu aperitivele dense și grele care se găsesc de obicei pe mese la zile festive, sau în zilele obișnuite.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de conopidă
  • Pentru maioneză:
  • 2 ouă (unul fiert tare, unul crud)
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță încărcată de muștar
  • 1-2 căței de usturoi (sau o ceapă mică)
  • 4 linguri de smântână
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida cu sos de maioneza:

Conopida se spală, se desface în buchețele și se opărește timp de 3 minute în apă clocotită cu sare, după care se strecoară și se lasă să se răcorească.

Între timp, se face maioneza dintr-un gălbenuș de ou fiert tare și răzuit în care se încorporează muștarul. Când amestecul s-a omogenizat se adaugă și gălbenușul crud, se amestecă bine, după care se încorporează puțin câte puțin, uleiul. Se amestecă întruna până ce maioneza devine densă și fermă.

Se adaugă usturoiul, răzuit fin, se încorporează smântâna și se omogenizează sosul, după care se condimentează cu sare și piper, după gust.

Acest sos se toarnă peste conopida care s-a răcit între timp. Se agită ușor vasul pentru ca sosul de maioneză să cuprindă toate buchețelele de conopidă, fără a amesteca, pentru a nu le strivi.

Se poate servi imediat, sau a doua zi, cu pâine prăjită ușor.

TIPS-URI

1

Nu țineți prea mult conopida la fiert în apa cu sare, pentru că s-ar putea înmuia prea tare și sfărâma.

2

Cine nu agreează usturoiul, îl poate înlocui, în maioneză, cu o ceapă mică, tăiată fin.

3

Sosul de maioneză mai poate fi făcut și cu un iaurt gras, în loc de smântână, dacă vă place să fie mai acrișor. De asemenea, dacă vă place gustul muștarului, puteți suplimenta cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

22.10.2017, 20:07

Mulțumesc frumos, Oana, pentru apreciere!

miki_a 1

23.10.2017, 16:25

Așa îmi place să servesc conopida cel mai mult!

RODIMUR 1

23.10.2017, 16:50

Să știi, MIhaela, că și mie îmi place mult conopida făcută astfel, cu maioneză...Merci!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata toamna-iarna