Supa de caracatita

de Ksenya in Fructe de mare, 23 Oct 2017 | 6098 vizualizari

 

Este o supa usor de facut. Putine ingrediente, intrucat se urmareste sa se simta gustul caracatitei.
Caracatita de fata este captura din Thasos.
Va indemn sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 1 caracatita potrivita
  • 2 cani rosii date prin razatoare
  • 1 ceapa mare tocata solzisor
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 3 linguri ulei masline
  • 150 ml vin rosu dulce
  • 1 litru stoc de legume sau apa
  • cateva fire patrunjel proaspat tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de caracatita:

 

 

      Caracatita o spalam, scoatem ciocul, ochii si pielita. O taiem bucati potrivite.

Intr-o oala, punem uleiul si asteptam sa se incinga, apoi adaugam ceapa; cand apare o margine usor aurie, adaugam caracatita, o lasam la foc mic si adaugam vinul, mai lasam 2 -3 minute fara sa acoperim oala. Adaugam rosiile, acoperim si lasam sa fiarba 30 minute la foc mic.

Spre sfarsit, adaugam usturoiul si stocul de legume in functie de cat de densa o doriti. Eu am preferat-o mai deasa. Lasam 5 minute. Se potriveste de sare si piper. Se serveste cu paine prajita razuita cu usturoi si patrunjel.        

TIPS-URI

1

Daca caracatita este achizitionata in varianta prefiarta, timpul de fierbere se reduce cu 15 min

2

Nu fierbeti caracatita mai mult decat cel indicat, deoarece riscati sa devina gelatinoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de caracatita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Polpo alla Luciana