Desert tort de biscuiti cu ciocolata

de AndreeaLiță in Dulciuri, 23 Oct 2017 | 2285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Strat de biscuiți :
  • 800 g biscuiți simpli
  • Sirop:
  • 400 ml cafea
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 95 g ciocolată cu caramel
  • 95 g ciocolată cu capsuni
  • 1 plic gelatina
  • 150 g zahar
  • 1 esență de rom
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti cu ciocolata:

Se hidratează gelatina. Se amesteca laptele cu ciocolata și zaharul si se fierbe. Se lasa sa se răcească putin si se adauga esenta si gelatina. Biscuitii se insiropeaza in cafea si se pune un strat intr-un castron tapetat cu folie, apoi un strat de crema, biscuiti insiropati in cafea si tot asa pana se termina straturile. Se inveleste cu folie si se pun deasupra greutati (o farfurie sau o cratita mai mica in asa fel incat sa stea biscuitii presati) si se lasa la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu jeleu de zmeura si crema de cafea