Conopida gratinata

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 22 Oct 2017 | 6394 vizualizari

 

Un alt mod de a prepara conopida, o legumă care are multe calități și care arată atât de frumos, în stare naturală. Gratinată, conopida este nu numai gustoasă și hrănitoare, dar și foarte aspectuoasă.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de conopidă proaspătă
  • 2-3 linguri de smântână grasă
  • 2 ouă
  • 2 linguri de pesmet
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • unt pentru uns tava
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Conopida se spală, se scurge de apă și se desface în buchețele.

Se unge cu unt tava în care se va face conopida gratinată și se presară uniform o lingură de pesmet.

Se așează în tavă buchețelele de conopidă și se presară, de asemenea. peste ele încă o lingură de pesmet.

Se bat bine ouăle, se adaugă smântâna, sarea, piperul, se amestecă până se uniformizează, iar sosul format se toarnă in tavă, peste buchețelele de conopidă, având grijă să fie acoperită toată suprafața.

Deasupra se rade cașcaval, prin răzătoarea mare și apoi se dă tava la cuptor la foc mediu, pentru 15-20 de minute.

Când cașcavalul este rumenit, se scoate tava din cuptor, se porționează și poate fi deja servit.

TIPS-URI

1

Pesmetul se folosește pentru a absorbi umezeala în exces a conopidei.

2

În loc de smântână, se poate folosi un iaurt gras, dar va da un gust acru preparatului, ceea ce s-ar putea să deranjeze.

3

Aveți grijă ca sosul să cuprindă toate buchețelele de conopidă, pentru că în el se vor găti.

4

Nu țineți tava în cuptor mai mult decât trebuie, pentru că se poate usca preparatul. Lăsați conopida în cuptor numai până se rumenește frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

23.10.2017, 20:35

Mulțumesc frumos, Cristinuța, pentru apreciere!

anca_rm 1

24.10.2017, 09:09

ador conopida gatita in orice fel , o mancarica delicioasa ne-ai adus

RODIMUR 1

24.10.2017, 09:37

Mulțumesc frumos, Anca! Mă bucur că am gătit pe placul tău...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Barcute de dovlecei la cuptor