A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de fructe

Postat de: xana in Salate

Portocala se curata de coaja cu un cutit. apoi se taie fiecare feliuta. dar fara pielita alba. Restul de fructe se taie in felii subtiri, in afara de physalis.   Amestecam toate fructele...Citeste continuarea

Desert sufleu de ciocolata

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Întâi am pus perele într-o cratiță la fiert. În apă am adăugat rom, zahăr, anason stelat.  Le-am lăsat să fiarbă până au devenit ușor moi, apoi am...Citeste continuarea

Prepelite la cuptor cu sos de vin rosu

Postat de: xana in Mancaruri cu carne

Zdrobim doi catei de usturoi, apoi ii amestecam cu paprika, coriandrul, nucsoara, rozmarinul, sare, piper si 2 linguri de ulei de masline. Ungem prepelitele cu acest amestec pe toate partile si pe...Citeste continuarea

Seitan in stil asiatic

Postat de: xana in Vegan / Raw vegan

Intr-un castron amestecam apa cu amidonul, sosul de soia, uleiul de susan, un praf de ghimbir si susanul. Seitanul il taiem in fasii subtiri si late si il prajim in wok-ul incins cu 3...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele, framanti un aluat potrivit de tare, dupa care il intinzi intr-o forma rotunda, imbracand si peretii. Cureti merele si pastrezi 3-4 (in functie de...Citeste continuarea

Desert tarta cu prune și branza

Postat de: oanapl in Prajituri

Framanti un aluat din faina, unt, zahar, praf de copt, smantana si oua si il lasi la frigider 30 de minute, acoperit cu o folie de plastic. Pentru crema, mixezi branza si o amesteci cu ouale,...Citeste continuarea

Pui la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mai intai am curatat bine puiul, l-am spalat, apoi l-am uscat cu niste servetele. Intr-un castron am pus mustarul, sosul Teriyaki, uleiul si piperul si am amestecat bine. Separat am masat puiul...Citeste continuarea

Garnitura de varza cu fasole

Postat de: xana in Aperitive / Garnituri

Frunzele de varza spalate se ruleaza, apoi se taie in fasii subtiri si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se lasa la fiert, pana pana se inmoaie. Intr-o oala punem uleiul de masline si...Citeste continuarea

Desert tort cu frisca si fructe

Postat de: xana in Torturi

Batem galbenusurile cu doua linguri din cantitatea de zahar, pana se deschid la culoare, apoi se adauga esenta de vanilie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat...Citeste continuarea

Pisica de mare la cuptor

Postat de: xana in Peste

Uscam bucatile de peste cu ajutorul unui prosop de hartie, apoi le asezam in tava. Punem deasupra ceapa si usturoiul taiate in felii subtiri, foile de dafin, sare, piper si paprika dupa gust si...Citeste continuarea

Supa crema de linte

Postat de: Bucataras in

Spala lintea rosie si scurge-o; Taie legumele cuburi; Incinge uleiul intr-o oala mica, pe plita; Caleste ceapa si morcovii; Cand au devenit translucide, adauga ardeiul kapia...Citeste continuarea

Mancare de ficatei

Postat de: licurici_lra in Ficat

Ficateii se spala si se lasa la uscat. Faina se amesteca cu o lingurita de usturoi granulat, sare si piper. Ficateii se dau prin amestecul de faina, apoi se pun la prajit in 2...Citeste continuarea

Vitel cu cartofi- la tava

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vitel se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Masati bucata de carne cu otet balsamic si otet de zmeura. Cartofii, ceapa, usturoiul se spala si se curata....Citeste continuarea

Desert chec cu ciocolata si alune

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

  Untul se topeste intr-un ibric, la foc mic, se trage vasul de pe aragaz, se adauga ciocolata cu alune, apoi cea neagra; cu o lingura se amesteca bine, pana se topeste, cand se mai...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza dulce si agrise

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Untul rece dat pe razatoare se amesteca cu restul ingredientelor si se formeaza un aluat omogen care se infaineaza usor si se da la rece 30 de minute. Crema de branza se prepara usor; se...Citeste continuarea

Desert placinta impletita cu mere

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Aluatul foietaj se lasa la decongelat. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand...Citeste continuarea

Penne gigante Amaliatta

Postat de: amalia01 in Penne

Pastele le fierbi in multa apa cu sare si putin ulei, ca sa nu se lipeasca, pentru 8 minute (trebuie sa ramana suficient de tari pentru a le putea umple). Intre timp pornesti cuptorul....Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza telemea

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...Citeste continuarea

Parjoale moldovenesti cu cartofi natur

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală, se scurge de apă și se curăță de vițe și de pielițele nedorite, după care se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală și se călește puțin în ulei, la foc...Citeste continuarea

Desert tort Dobos

Postat de: Oana in Torturi

Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat jumatate din zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare. Mixeaza...Citeste continuarea

Platou taranesc

Postat de: ancutsa in Porc

  S e porţionează carnea de porc, se bate uşor cu ciocănelul de şniţele, se sărează şi se rumeneşte într-o tigaie grill sau teflonată. Se găteşte până se...Citeste continuarea

Desert placinte cu dulceata de...

Postat de: xana in Dulciuri

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu sos teriyaki

Postat de: mitinita in Pui

Mierea de albine, sucul de portocale, sosul de soia, ghimbirul si uleiul de susan se amesteca bine intr-un bol. Se adauga pulpele de pui curatate si spalate. Se amesteca bine si se acopera...Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de: xana in Dulciuri

L aptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu...Citeste continuarea

Tarta cu legume si pui

Postat de: auragiuverdea1990 in Pui

     Pentru aluat, amestec faina cu untul pana devine nisipos. Adaug galbenusul de ou, sarea si treptat smantana. Trebuie sa obtin un aluat moale, dar care nu se lipeste de maini (...Citeste continuarea

Rulada cu muschi de porc si pesto...

Postat de: mihaelastanescu in Porc

Pentru pesto de leurda Intr-un blender amestecati  frunzele, semintele de pin si migdalele pentru cateva secunde, apoi adaugati si uleiul (in mai multe transe) si continuati maruntirea...Citeste continuarea

Desert negresa de post cu dulceata...

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

Cum se prepara Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca Intr-un bol amestecam faina, cacaua si praful de copt. In apa minerala dizolvam zaharul si o adaugam peste faina impreuna...Citeste continuarea

Placinta cu pui si ciuperci brune

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Se cerne faina, in mijloc se pune drojdia si deasupra 5 linguri lapte cald( din total), apoi pe margine se pune sarea, apoi ouale, untul moale si restul de lapte cald, se framanta...Citeste continuarea

Desert tarta cu caramel, ananas si...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, oul, vanilia, sarea si amestecati. Incepeti si incorpotati faina treptat si praful de copt. Framantati pana obtineti un aluat omogen si nelipicios....Citeste continuarea

Desert invartita cu dovleac si nuca

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un vas cernem faina, adaugam zaharul, sarea; amestecam, facem o adancitura, adaugam smantana amestecata cu ouale, praful de copt stins in otet. Incepem sa framantam un aluat, adaugand...Citeste continuarea

Desert placinte pufoase cu ciocolata

Postat de: auragiuverdea1990 in Dulciuri

     Intr-un castron amestecam drojdia cu o lingurita de zahar, o lingurita de faina si putina apa calduta. O lasam deoparte la loc cald si separat mixam un ou cu zaharul, zaharul...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare (de post)

Postat de: xana in Ciorbe

Ceapa taiata marunt se caleste in cele doua linguri de ulei pana se rumeneste usor. Se adauga apoi ardeiul si telina taiate marunt, morcovul dat prin razatoarea cu ochiuri mari si mararul. Lasam...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si nuci

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un ceaun topim untul, adaugam merele, zaharul si calim pana ce scade zeama lasata. Luam de pe foc, adaugam ciocolata, scortisoara, esenta dupa gust, amestecam bine si lasam sa se raceasca....Citeste continuarea

Desert prajitura Leo

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat. Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 32 x 24 cm. Intr-un castron am mixat ouale cu zaharul, sarea si vanilia. Separat am cernut faina, cacaua si am amestecat cu...Citeste continuarea

Humus reteta cu ardei copti

Postat de: Bucataras in

Humus reteta Pune ardeii kapia intr-o tava cu hartie de copt si stropeste-i cu ulei de masline; Pune-i in cuptor la copt; Pune nautul (inca fierbinte) intr-un castron. Daca...Citeste continuarea

Chiftelute din soia cu dovlecel (de...

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Granulele de soia le pui la fiert în apă rece, cu puțină sare și le lași să fiarbă pentru aproximativ 15 minute. Le scurgi de apă și le lași să se răcească. Dovlecelul...Citeste continuarea

Rulouri de paste cu pui

Postat de: madi_marin in Paste

Se pune la fiert apă sărată pentru foile de lasagna. Când clocoteşte se adaugă câte o foaie pe rând şi se lasă să se înmoaie. Se scot pe o farfurie unsă cu...Citeste continuarea

Coaste afumate cu varza fiarta

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai tocam varza si apoi o frecam cu sare grunjoasa sa se inmoaie nitel. Taiem coastele in bucatele si le clatim cu putina apa calduta. Apoi taiem ceapa verde marunt. Punem oloiul pe aragaz,...Citeste continuarea

Desert tarta cu dovleac si mere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un ceaun, adaugam untul si dovleacul dat prin razatoare, calim cateva minute, dupa care adaugam merele date prin razatoare, zaharul si calim cateva minute impreuna, la final adaugam esenta de...Citeste continuarea

Reteta de placinta cu dovleac

Postat de: Oana in Prajituri

Iata cat de simplu se prepara  Reteta de placinta cu dovleac Foi : Se pune faina in vasul robotului cu un praf de sare si se adauga untul rece taiat cubulete. Se amesteca pana devine...Citeste continuarea

Desert tort spirala cu cafea si...

Postat de: Oana in Torturi

Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso. Amesteca faina cu cacaua si...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu rosii, masline si...

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Se cerne făina, se adaugă untul tăiat cubulețe și oul rece. Se adaugă telemeaua rasă fin și se frământă un aluat omogen. Se adaugă cateva linguri de apă rece. Nu...Citeste continuarea

Desert placinte cu branza dulce

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Ingredientele pentru aluat trebuie pastrate la temperatura camerei ca sa nu fie reci cand le folosim. Se pune drojdia cu o lingurita de zahar intr-un castronel cu 50 ml apa calduta (nu...Citeste continuarea

Desert tort cu mango caramelizat

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu...Citeste continuarea

Supa crema de mazare si broccoli

Postat de: oanapl in Supe/Ciorbe

Topești untul și pui cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe să se călească un minut. Adaugi buchețelele de broccoli, mazărea și 1/2 legătură de pătrunjel, acoperi cu...Citeste continuarea

Ciorba de naut cu afumatura

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai lasam nautul peste noapte in apa, pentru ca fierbe foarte greu. Puteti folosi conservat si este semifiert. Dam nautul intr-un clocot, apoi schimbam apa. Adaugam ceapa taiata...Citeste continuarea

Tocana de vita

Postat de: Ksenya in Vita

Intr-o tigaie incapatoare, turnam uleiul. Cand uleiul s-a incalzit, adaugam usturoiul si-l calim pana devine auriu spre maroniu. Il scoatem din tigaie si-l aruncam. Adaugam bucatile de carne...Citeste continuarea

Snitele de pui cu garnitura de varza

Postat de: xana in Pui

Varza se taie in bucati mari si se spala bine. Intr-o oala adanca se pun cele 2 linguri de ulei de masline si bacon-ul taiat in cubulete si se lasa la foc iute pana se rumeneste usor. Se adauga...Citeste continuarea

Desert placinte cu mere, smochine...

Postat de: xana in Dulciuri

Merele curatate de coaja se taie in cubulete mici, iar smochinele in 4. Se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul, margarina, sucul de lamaie, cardamomul, scortisoara si un praf de sare. Se tin...Citeste continuarea

Desert prajitura razuita cu blat de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie si se pun la calit impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se lasa sa se racoreasca,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]