Foarte bun tortul . Scuzati decorul s-a cam rupt :))))
Blat: Batem albusurile spuma cu praf de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, adaugam galbenusurile si mixam iarasi. la final adaugam faina si cu cacaua, amestecam cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava de 23 cm si coacem in cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 35-40 min. Il lasam la racit.
Crema: punem mascarponele intr-un bol cu zaharul si esenta de vanilie, amestecam pana se topeste zaharul. Batem frisca cu mixerul pana devine putin tare, apoi adaugam mascarponele si mixam pana se intareste. Crema o facem cand blatul este rece si suntem gata sa umplem tortul.
Sirop: Apa se amesteca cu zaharul pana se dizolva.
ASAMBLARE:
Taiem blatul in 3 (2 straturi). Punem o parte de blat pe platou, insiropam si punem o treime din crema, apoi blat insiropat, crema, iar la final imbracam tortul.