Desert tort cu zmeura si caramel

de Constelatialeu in Torturi, 24 Dec 2017 | 4037 vizualizari

 

Acum zau ca n-am cautat daca tortul e reteta romaneasca ori ba, dar ma risc si-o inscriu la concurs ''reteta romaneasca''.....:)))

 

INGREDIENTE

  • Blat diametrul 28 cm
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 10 linguri nuca
  • 4 linguri faina
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • 200 ml sirop de visine ( sirop in care au fost conservata visine pentru prajituri)
  • Crema caramel
  • 250 g mascarpone
  • 1 cutie lapte condensat caramel DeLatte
  • 3 linguri frisca
  • Crema zmeura
  • 250 g mascarpone
  • 3-4 lingurite dulceata de zmeura
  • Frisca
  • 340 g smantana dulce ( are o consistenta groasa, necesita diluare)
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • Decor
  • ciocolata si bombonele colorate
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu zmeura si caramel:

Blat : Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 5 linguri de zahar si am mixat cca 5-6 min. Separat galbenusurile cu 5 linguri de zahar le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat cacao si am omogenizat. Am incorporat galbenusurile in albusuri cu miscari de jos in sus. Apoi am adaugat nuca macinata si faina, amestecand cu miscari lente, de jos in sus. Am turnat compozitia in forma de tort si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca, eu l-am facut cu o seara inainte.

 Sirop : Apa si zaharul le-am fiert, apoi am adaugat esenta de rom si am lasat sa se raceasca. Am adaugat siropul de visine in siropul racit.

Frisca : Intr-un castron am pus smantana dulce si frisca lichida si am mixat pana am obtinut o frisca ferma. Si smantana si frisca lichida trebuie sa fie reci de la frigider.

Crema caramel. Intr-un castron am pus mascarponele si laptele condensat carame, am omogenizat si la final am adaugat si 3 linguri de frisca.

Crema de zmeura : Intr-un castron am pus mascarponele si am adaugat dulceata de zmeura, am omogenizat.

Asamblare : Am taiat blatul in patru parti. Am asezat prima parte si am insiropat-o bine, am intins crema caramel, pe margine cu ajutorul unui posh am trasat un cerc de frisca, sa nu risc sa-mi curga crema caramel care e un pic mai moale, dar nu exagerat de moale. Am asezat a doua parte de blat, am insiropat-o si am intins crema de zmeura. Deasupra am asezat a treia parte de blat, am insiropat-o am trasat un cerc de frisca si am pus crema caramel, am oprit 3 linguri de caramel pe care le-am incorporat in frisca. Am asezat si ultima parte de blat am insiropata-o si am imbracat tortul in frisca amestecata cu crema caramel oprita. Pentru decor am folosit ciocolata alba pe care am topit-o si am colorat-o in verde ca sa pot forma un bradut, pe care l-am ornat cu bombonele colorate. Am format si niste stelute. Fiecare e liber sa orneze dupa propria imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu zmeura si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inimioara