Retete romanesti
Crema:
Zahar pudra
Intr-un castron punem untura, ouale, sarea si zaharul si mixam, până se topeste zaharul. Adaugam laptele treptat. Incorporam si faina, framantand cu mana până obținem un aluat elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie si il lăsăm la rece câteva ore sau peste noapte.
Formam bilele de aluat. Punem forma de nuci la încins, o ungem cu puțin ulei si punem bile de aluat. Coacem nucile pe ambele parti.
Crema: Punem laptele la încălzit. Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si faina până își dublează volumul. Adaugam si laptele călduț, treptat si mixam.
Fierbem crema pe bain-marie, amestecând continuu, până se ingroasa. La sfarsit adaugam untul si omogenizam bine.
Asamblare: Taiem marginile la nuci.Umplem cojile cu crema, unim cate doua si le trecem prin zahar pudra.
Pofta buna!