Desert prajitura Craciunita

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Dec 2017 | 5466 vizualizari

 

Nu mi-a venit alta idee de nume si cum am facut-o pentru Craciun am denumit-o Craciunita. Am vrut sa fac prajitura Elei, Creme Ole cu mascarpone, dar pe parcurs m-am razgandit......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • 2 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 esenta de rom
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 1 cutie lapte condensat DeLatte
  • 1 plic Creme Ole vanilie
  • 200 ml lapte rece
  • 150 g smantana dulce are o consistenta groasa
  • 300 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 3 foi gelatina
  • 1 borcan de 400 g cu visine pentru prajituri
  • siropul de la visine
  • Decor
  • cacao
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Craciunita:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 38/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat si zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat galbenusurile in albusuri, apoi am adaugat plicul de Creme Ole, praful de copt si faina si am amestecat de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine.

Sirop : Apa si zaharul le-am fiert, am tras de pe foc si am adaugat esenta de rom, am lasat sa se raceasca.

Crema : Intr-un castron am pus plicul de Creme Ole de vanilie si laptele am omogenizat, apoi am adaugat smantana dulce, frisca lichida si am mixat bine, am adaugat si mascarponele si laptele condensat. Visinele le-am scurs de sirop, apoi le-am maruntit si le-am incorporat in crema. Separat am hidratat cele 3 foi de gelatina in apa rece. Siropul de la visine l-am dat intr-un clocot, am tras de pe foc si am adaugat gelatina scursa bine, am amestecat bine, apoi am turnat in crema si am omogenizat.

Asamblare : Tava in care am copt blatul, am imbracat-o in folie alimentara, am asezat blatul, apoi l-am siropat si am intins crema. Deasupra am cernut cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Craciunita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si afine