Nu necesita mult timp si este o rulada tare aromata si delicioasa.
Pt. blat:
Pt. crema:
Pt. glazura:
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Cu ajutorul unei spatule se omogenizeaza.
Intr-un bol se pune faina, cacaua si praful de copt. Se amesteca apoi se toarna peste albusuri. Se omogenizeaza. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se toarna compozitia, se niveleaza bine, apoi se da la cuptor preincalzit la 180 de grade C, pentru 12-15 minute.
Cand este gata, se scoate din cuptor, iar rulada cu tot cu hartia de copt, se asaza pe un prosop bine umezit. Cat este inca fierbinte blatul, se ruleaza strans pe lungime si se lasa sa se raceasca bine.
Crema: Se mixeaza branza cu iaurtul si zaharul pudra vanilat. Cand se obtine o crema fina, se adauga si frisca lichida si se mixeaza din nou. Se adauga coaja rasa si esenta de portocale. Se omogenizeaza.
Cand s-a racit blatul, se desface si se indeparteaza cu grija hartia de copt. Se unge pe interior cu crema obtinuta si se ruleaza din nou. Se da la rece cel putin o jumatate de ora.
Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si se incalzeste usor pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza bine amestecul. Se unge rulada cu ciocolata iar deasupra se orneaza cu ornamente fulgi de nea.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
Se pot adauga orice alte arome preferati.
2
Hartia de copt se desprinde cu grija de pe blat pentru a nu se rupe acesta.