Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale

de mirela0911 in Prajituri, 25 Dec 2017 | 5793 vizualizari

 

Nu necesita mult timp si este o rulada tare aromata si delicioasa.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 3 lg faina
  • 2 lg cacao
  • un praf de sare
  • 1 lgt praf de copt

Pt. crema:

  • 300 g branza de vaci
  • 120 g zahar pudra vanilat
  • 2 lg iaurt grecesc
  • 100 ml frisca lichida
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lgt esenta portocale

Pt. glazura:

  • 80 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 lg lapte
  • ornamente fulgi de nea
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Cu ajutorul unei spatule se omogenizeaza.

Intr-un bol se pune faina, cacaua si praful de copt. Se amesteca apoi se toarna peste albusuri. Se omogenizeaza. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se toarna compozitia, se niveleaza bine, apoi se da la cuptor preincalzit la 180 de grade C, pentru 12-15 minute. 

Cand este gata, se scoate din cuptor, iar rulada cu tot cu hartia de copt, se asaza pe un prosop bine umezit. Cat este inca fierbinte blatul, se ruleaza strans pe lungime si se lasa sa se raceasca bine.

Crema: Se mixeaza branza cu iaurtul si zaharul pudra vanilat. Cand se obtine o crema fina, se adauga si frisca lichida si se mixeaza din nou. Se adauga coaja rasa si esenta de portocale. Se omogenizeaza.

Cand s-a racit blatul, se desface si se indeparteaza cu grija hartia de copt. Se unge pe interior cu crema obtinuta si se ruleaza din nou. Se da la rece cel putin o jumatate de ora.

Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si se incalzeste usor pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza bine amestecul. Se unge rulada cu ciocolata iar deasupra se orneaza cu ornamente fulgi de nea.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga orice alte arome preferati.

2

Hartia de copt se desprinde cu grija de pe blat pentru a nu se rupe acesta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Deliciu