O friptura simpla, dar frageda si gustoasa, servita cu piure de cartofi si salata de ardei copti. Mai bun nici ca se putea!
Pt. servit:
Se spala carnea, apoi se sterge bine de apa cu prosoape absorbante. Se cresteaza pe fiecare parte in 3-4 locuri. Intr-un bol se amesteca sarea, piperul si boiaua cu uleiul. Cu acest amestec se ung bine pulpele, pe amandoua partile.
Usturoiul se curata, daca sunt mari cateii se taie in doua, daca nu, se lasa intregi. Se introduc in crestaturile din pulpa si se asaza in tava cu putin ulei.
Morcovul si pastarnacul se curata, se spala apoi se taie rondele. Se pun in tava. Se adauga vinul si apa, se acopera tava u floie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade. Din cand in cand se verifica carnea daca s-a facut.
Cand este aproape gata, se indeparteaza folia de aluminiu si se da din nou la cuptor la 170-180 de grade pana se rumeneste frumos, stropind din cand in cand cu sosul din tava.
Intre timp se prepara piureul de cartofi si salata de ardei copti (ardeii i-am avut in congelator).
Se serveste alaturi de cartofi (deasupra se pune sosul care este tare ustos) si salata de ardei.
Pofta buna!
1
Carnea se poate condimenta si lasa peste noapte la frigider, pentru macerare. Eu nu am avut timp de asta.
2
Se poate servi alaturi de alta garnitura sau salata preferata.