Modul cel mai usor de a prepara orezul este slow cooker Crock-Pot-ul.
Eu avand o fobie cu oasele de pui in mancare, am fiert carnea de pui in apa cu sare si am scos oasele.
Am pus in pilaf doar carnea fara oase si apa in care au fiert.
Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora.
Ceapa se curata si se toaca marunt. Legumele se curata si se toaca dupa preferinta.
In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l se pune uleiul, ceapa, legumele, carnea si orezul.
Se presara cu vegeta, piper, sare.
Se toarna apa in care a fiert carnea completata cu apa pana la 900 ml, se amesteca si se pune capacul.
Se pune vasul in aparat, se seteaza pe pozitia High si se lasa 4 ore, amestecand de 2-3 ori.
Se gusta la final si se potriveste de sare.
Se serveste cu muraturi sau salata.
Pofta Buna!