Ciorba de coaste afumate

de Constelatialeu in Ciorbe, 29 Dec 2017 | 6514 vizualizari

 

E sezonul afumaturilor, asadar si prin urmare am pus de-o ciorba cu de toate.......ca e sau nu reteta romaneasca habar nu am, dar o trec la concurs ''reteta romaneasca''.....:D

 

INGREDIENTE

  • cca 300 g coaste de porc afumate ( afumatoarea sigur e romaneasca)
  • 1 pastarnac mai maricel
  • 4 morcovi mai micuti ( au crescut pitici )
  • 3 cepe potrivite ( le-am instruit sa creasca potrivite)
  • 1/2 ardei gras rosu ( asta a crescut in supermarket)
  • 2 rosii decojite si taiate cubulete
  • 4 l apa
  • 1 ou
  • sare daca mai este nevoie
  • otet dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de coaste afumate:

Mai intai am taiat coastele in bucatele mai mici, le-am spalat cu apa calduta si apoi le-am pus sa fiarba in 4 l de apa. Cand a inceput sa fiarba si sa formeze spuma, am indepartat-o.

Cat timp coastele erau la fiert, am curatat zarzavatul si l-am taiat, ceapa am taiat-o marunt, morcovul, pastarnacul si ardeiul le-am taiat cubulete mici. Am decojit rosiile si le-am taiat cubulete mici. Dupa ce carnea a fiert si am luat spuma, am adaugat zarzavatul, mai putin rosiile si am lasat sa mai fiarba cca. 20 min la foc domol, apoi am adaugat si rosiile si am lasat sa mai fiarba cca 10 min. Gustam sa vedem daca mai trebuie sare, n-a fost cazul, au avut suficienta sare costele afumate.

Am tras oala de pe foc, separat am batut un ou cu otet (otet punem cat vrem de acra ciorba), apoi am adaugat 2-3 polonice de zeama, am batut bine si am turnat totul in cratita cu ciorba. Cam asta-i toata filozofia, astept marii filozofi sa-mi spuna ca nu asa se face o ciorba, am chef de discutii filozofice.......:))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de coaste afumate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lucicos