Desert prajitura Inghetata falsa

de amalia01 in Prajituri, 27 Dec 2017 | 4537 vizualizari

 

Practic ti se topeste in gura. Este aromata, delicata ...are tot ce ii trebuie pentru o prajitura cu esenta de"mai vreau". ..

 

INGREDIENTE

  • a. blat
    • 6 albusuri
    • 6 lg zahar
    • 6 lg nuca macinata
    • 1 praf de copt
    • zeama de la 1/2 de lamaie
    b. crema 1
    • 6 galbenusuri
    • 6 lg de zahar
    • 1 budinca de vanilie Dr. Oetker
    • 200 ml lapte
    • 2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
    • 200 g margarina Rama Maestro
    c. crema 2
    • 200 ml frisca lichida Meggle
    • 2 lg capucino
    Mai ai nevoie de :
    • ciocolata rasa
    • decoratiuni

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Inghetata falsa:

Bati albusurile spuma impreuna cu zaharul, cu ajutorul mixerului. Adaugi nuca macinata, iar la final, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava in care ai asezat hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit pentru cca 25 de minute. Timpul depinde de cuptor. Cel mai bine verifici cu scobitoarea.  Practic, trebuie sa aiba o culoare placuta, aramiu deschis.

crema 1

  Dizolvi budinca in laptle caldut. Galbenusurile le amesteci bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugi budinca dizolvata si omogenizezi cu ajutorul mixerului. Pui vasul pe foc mic si amesteci continuu pana cand se ingroasa, apoi dai la rece. Cand se racoreste ( atentie sa nu se raceasca de tot!) adaugi margarina cubulete si bati cu mixerul la viteza mica.Trebuie sa obtii o crema pufoasa.

crema 2

  Bati frisca cu mixerul, iar cand este aproape gata, adaugi capucino si bati in continuare.

  Montare:

  Cand blatul s-a racit, torni crema de vanilie si intinzi, apoi crema de capucino si decorezi dupa plac.  

  Tips& Tricks: nu uita sa adaugi putin praf magic de iubire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Inghetata falsa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars