Slănina este apreciată foarte mult în Ardeal și nelipsită din multe preparate, chiar și din omletă. Omleta cu slănină și ceapă este foarte gustoasă și poate constitui un mic dejun, sau o cină ușor de preparat, în orice anotimp.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții zdravene.
Rețetă românească.
Se curăță și se spală bine ceapa și ardeii. Se taie fideluțe nu prea mari, ca să aibă aspect plăcut.
Slănina de porc se taie felii nu prea subțiri și se crestează, ca un pieptene. Se toarnă foarte puțin ulei într-o tigaie și se pune slănina la prăjit 2-3 minute, pe ambele părți, până ce lasă puțină untură. Peste slănină, se pun ardeiul, se lasă 2-3 minute să se înmoaie, după care se pune ceapa.
Ouăle se sparg și se bat într-o farfurie, se pune sare, piper și boia după gust. Compoziția astfel rezultată se toarnă în tigaie, peste celelalte ingrediente și se prăjește pe ambele părți. Am tăiat omleta în 4 bucăți, pentru a putea fi întoarsă mai ușor, cu o spatulă din lemn. Omleta se poate servi și cu murături, dacă vă place.
Poftă bună!
1
Preparați omleta la foc mic.
2
Nu lăsați omleta să se ardă, deoarece nu mai are gust bun.
3
Omleta se poate face și cu jumări de porc, cârnați, mușchiuleț, kaiser etc. sau doar cu ceapă.
4
Dacă nu aveți ceapă verde, folosiți ceapă uscată (galbenă sau roșie).
5
Dacă vă place puteți folosi ardei iute.
6
Cine vrea, poate adăuga mai multă ceapă sau slănină, după gust.