Omleta cu slanina si ceapa

de vasimur in Porc, 30 Dec 2017 | 6914 vizualizari

 

 
Slănina este apreciată foarte mult în Ardeal și nelipsită din multe preparate, chiar și din omletă. Omleta cu slănină și ceapă este foarte gustoasă și poate constitui un mic dejun, sau o cină ușor de preparat, în orice anotimp.
 
 Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții zdravene.
 
 Rețetă românească.
 

 

INGREDIENTE

  • 75-100 g slănină de porc, afumată
  • 5 ouă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1/4 ardei gras roșu
  • 1/4 ardei gras galben
  • ulei
  • sare
  • piper măcinat
  • boia de ardei dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu slanina si ceapa:

 

Se curăță și se spală bine ceapa și ardeii. Se taie fideluțe nu prea mari, ca să aibă aspect plăcut.

Slănina de porc se taie felii nu prea subțiri și se crestează, ca un pieptene. Se toarnă foarte puțin ulei într-o tigaie și se pune slănina la prăjit 2-3 minute, pe ambele părți, până ce lasă puțină untură. Peste slănină, se pun ardeiul, se lasă 2-3 minute să se înmoaie, după care se pune ceapa.

Ouăle se sparg și se bat într-o farfurie, se pune sare, piper și boia după gust. Compoziția astfel rezultată se toarnă în tigaie, peste celelalte ingrediente și se prăjește pe ambele părți. Am tăiat omleta în 4 bucăți, pentru a putea fi întoarsă mai ușor, cu o spatulă din lemn. Omleta se poate servi și cu murături, dacă vă place.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Preparați omleta la foc mic.

2

Nu lăsați omleta să se ardă, deoarece nu mai are gust bun.

3

Omleta se poate face și cu jumări de porc, cârnați, mușchiuleț, kaiser etc. sau doar cu ceapă.

4

Dacă nu aveți ceapă verde, folosiți ceapă uscată (galbenă sau roșie).

5

Dacă vă place puteți folosi ardei iute.

6

Cine vrea, poate adăuga mai multă ceapă sau slănină, după gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu slanina si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc umpluta