Clatite cu ricotta si ton

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 27 Dec 2017 | 6242 vizualizari

 

Aceasta reteta, este una din acele retete ce poate fi pregatita fie pentru a fi luata la pachet, pentru cei dragi, pentru musafiri, pentru zilele in care este dezlegare la peste si cand mai doriti voi. Se fac repede, sunt satioase si gustoase! Incercati-le si o sa va convingeti!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
    • 2 oua
    • 120 ml apa minerala
    • 100 ml lapte
    • 25 ml ulei
    • 7 linguri potrivite cu faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • sare
    • piper
    • 2 crengute patrunjel verde
    Pentru umplutura:
    • 250 gr ricotta
    • 2 foi de ceapa verde
    • 3 crengute patrunjel verde
    • 6-7 masline negre fara samburi
    • 1 bucata ardei kapia
    • o conserva de ton in ulei de masline (160 gr)
    • sare
    • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ricotta si ton:

Clatitele:
Bateti ouale spuma cu ajutorul unui tel, cu putina sare si piper.
Adaugati apa minerala si laptele.
Praful de copt il stingeti cu putina zeama de lamaie, il adaugati peste compozitia de mai sus.
Incorporati faina bine sa nu ramana cocoloase.
Patrunjelul verde il tocati marunt, il amestecati in compozitia de clatite.

Incingeti o tigaie, o ungeti cu un strop de ulei.
Puneti un polonic din compozitie, o intindeti pe toata suprafata tigaii.
Rumeniti clatitele pe ambele parti, rand pe rand si le scoateti pe un platou.
Umplutura:
Ceapa verde o taiati rondele, patrunjelul verde il tocati marunt.
Ricotta o puneti intr-o craticioara, o amestecati cu putina sare si piper, apoi incorporati ceapa verde si patrunjelul. 
Maslinele le taiati feliute mici.
Ardeiul kapia il faceti fasii lunguiete si subtiri.
Tonul il scurgeti bine de ulei, il faramitati cu furculita.
Pe fiecare clatita puneti o lingura plina cu ricotta, o intindeti bine.
Asezatii bucatele de masline, ton din loc in loc si cate 2 fasii de ardei kapia.
Rulati cat mai strans clatitele. apoi le inveliti in folie alimentara si le dati la frigider 2 ore sau peste noapte.

Le feliati si serviti.
Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ricotta si ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de cascaval