A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura din albusuri si...

Postat de: momo121 in Prajituri

 Albusurile le mixam bine impreuna cu putina sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, iar zaharul s-a dizolvat. Dupa acest pas, adaugam uleiul, putin cate putin si mixam la...Citeste continuarea

Mancare de stevie

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Mai intai culegem stevia, o curatam si o spalam bine, apoi turnam apa fiarta peste ea sa o oparim putin, apoi o taiem mai marunt. Ceapa verde o curatam si o taiem mai marunt, apoi o punem la...Citeste continuarea

Desert chec pufos a la Ruxy

Postat de: panacris in Prajituri

Prima etapă constă în separarea albușurilor de gălbenuș ;) Albușurile într-un vas mărișor, de preferat vasul special pentru mixer, iar gălbenușurile, într-un vas...Citeste continuarea

Paine de casa, reteta excelenta...

Postat de: momo121 in Piine

   Iata cum se prepara Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit  Intr-un bol incapator punem 600 ml apa calduta (punem deoparte 100 ml in caz ca avem...Citeste continuarea

Scrumbie sarata

Postat de: Ksenya in Peste

Pestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada. Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita...Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: deyutzky in Mancaruri de legume

Curatam si spalam dovlecelul, apoi il taiem felii. Condimentam cu sare feliile de dovlecel si le punem intr-o sita. Astfel se va scurge apa din ei si se vor inmuia. Ii lasam in sita aprox. 30...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu sos BBQ, apoi se cubulețele de șuncă, se presară cașcavalul ras, oregano, pudra de usturoi și ceapa chives toccata...Citeste continuarea

Paine alba, simpla

Postat de: panacris in Piine

Mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina...Citeste continuarea

Ciorba de stevie cu ciuperci si oua...

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Legumele (ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, ardeiul kapia, apio și ciupercile) se curăță, apoi se toacă mărunt și se pun la călit într-o oală pentru ciorbă, de...Citeste continuarea

Salata orientala de post cu...

Postat de: katty in Salate

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Ii fierbem pana furculita intra in ei, dar nu se sfarama, apoi ii scurgem si ii lasam sa se raceasca. Taiem cartofii...Citeste continuarea

Desert prajitura-ecler cu vanilie...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Eclerurile: Într-o crăticioară, se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina, se amestecă energic, apoi se dă de pe foc și se...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu carnati

Postat de: MotanLaOale in Salate

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se pun sub apa rece, se scurg si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa se curata si se...Citeste continuarea

Biscuiti sarati din 3 ingrediente

Postat de: deyutzky in Mancare copii

Punem intr-un bol toate ingredientele: faina, telemeau si untul rece.  Framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios. Daca vi se pare prea lipicios, mai adaugati 1-2 linguri de faina ca...Citeste continuarea

Noodles cu legume si sos dulce acrisor

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Spalati ciuperile si le puneti intr-o sita la scurs. Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotoare, seminte si ii taiati fasii lunguiete, potrivit de subtiri. Morcovul il...Citeste continuarea

Desert gogosi pufoase ca la gogoserie

Postat de: oanapl in Dulciuri

Se pregătește maiaua: se pune laptele călduț într-un castron, se adaugă zahărul și drojdia și se amestecă bine. Se lasă să crească 20 de minute la cald. Se adaugă, ouăle, untul...Citeste continuarea

Spaghete cu fructe de mare

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază.  Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se călesc  feliile de usturoi, apoi...Citeste continuarea

Supa dietetica de legume, cu...

Postat de: RODIMUR in Supe

Cum se prepara reteta Supa dietetica de legume, cu galuste de gris, fara oua Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se pun întregi la fiert, cu 3...Citeste continuarea

Aperitiv foietaj cu cascaval, salam...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Foietajul se dezgheață la temperatura camerei, apoi se taie cu rola de pizza, pătrate, de 10/10 cm. Pe pătratele de foietaj se aşază câte o felie de cașcaval, una de salam și ceapă...Citeste continuarea

Desert galuste de aur (Arany galuska)

Postat de: Criss in Prajituri

Eu din nou am facut aluatul la masina de paine. Dar daca nu aveti masina de paine, framantati cu robotul sau cu mana, exact ca si un aluat pentru cozonac/gogosi/placinte. Pana acum cu criza...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere in straturi

Postat de: cristeena20 in Prajituri

Am  batut cu mixerul ouale intregi cu sare, zahar, vanilie pana s-a dublat volumul si am obtinut o conistenta spumoasa, alba; intre timp eu am curatat merele si le-am taiat in sferturi, apoi...Citeste continuarea

Varza a la Cluj, reteta...

Postat de: cristeena20 in Porc

Cum se prepara Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata Varza murata se spala si se stoarce; daca e prea sarata, o tinem putin in apa rece inainte de a o cali. Intr-o...Citeste continuarea

Desert briose cu mere

Postat de: oanapl in Dulciuri

  Se spală merele și se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare, se scurg de zeamă și se călesc cu 2 linguri de zahăr. Se lasă să se răcească. Se amestecă...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei

Postat de: oanapl in Mancare copii

Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mici și se scurg bine de apă. Ceapa verde se toacă rondele, ardeiul se taie cubulețe, iar mărarul și pătrunjelul se...Citeste continuarea

Desert prajitura Opera

Postat de: madi_marin in Prajituri

Foi : ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se...Citeste continuarea

Briose de spaghete cu branza

Postat de: MotanLaOale in Mancare copii

Spaghetele se fierb in apa cu sare conform indicatiile de pe ambalaj. Branza se rade si se amesteca cu ouale si smantana. Cand sunt fierte, spaghetele se trec prin apa rece si se scurg....Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si crema de...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle. Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se...Citeste continuarea

Salata de andive

Postat de: elucubratiiculinare in Salate

Andivele se curata de foile galbene si se spala in cateva ape. Se pun pentru minim jumatate de ora in apa in care punem zeama de la o jumatate de lamaie. Intre timp se face...Citeste continuarea

Salata cu branza feta

Postat de: MotanLaOale in Salate

Legumele se spala, se curata si se taie marunt. Branza se taie cubulete. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele. Se presara sare si piper. Se toarna ulei de masline si otet...Citeste continuarea

Salata de ton cu boabe de porumb

Postat de: mihaelar63 in Salate

Curatati si spalati legumele . Salata verde se taie fasii. Tija de apio se feliaza subtire. Maslinele si ridichile se feliaza rondele fine. Boabele de porumb se scurg...Citeste continuarea

Bors de urzici cu leustean si usturoi

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem o oala cu 1/2 litru de apa la foc si cand clocoteste punem urzicile. Le dam cateva clocote, oprim focul si le scurgem, pastrand zeama....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu leurda

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Legumele se curata si se toaca marunt. Zarzavatul si ceapa se caleste 3-4 minute in ulei, intr-o oala. Se pune boia, piper si sare. Se adauga apa si se fierbe 10 minute. Se adauga...Citeste continuarea

Spaghetti cu spanac si ton

Postat de: katty in Spaghete

Lasam spanacul sa se dezghete usor, pastrand zeama. Fierbem pastele in sapa cu sare conform  instructiunilor de pe pachet. Curatam usturoiul si il taiem felii. Intr-o craticioara punem...Citeste continuarea

Desert mini checuri cu portocale si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-un vas puneti ouale, un praf de sare si incepeti sa mixati. Adaugati zaharul treptat si mixati pana ce acesta se topeste, iar compozitia isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, apoi sucul...Citeste continuarea

Mancarica de cartofi, cu mazare

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Mazărea se scoate din conservă, se clătește sub jet de apă rece și se pune la scurs într-o strecurătoare. Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor în...Citeste continuarea

Desert Victoria sponge cake

Postat de: Dea_Dea in Torturi

Incepem cu dulceata de capsuni, asa deci curatam si spalam capsunile, le putem taia bucati, le punem intr-o cratita la fiert cu zaharul pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la...Citeste continuarea

Pizza originala

Postat de: VI in Pizza

Apa calduta, zaharul si drojdia se amesteca bine si se lasa in repaus 10 minute. Adaugam apoi faina cernuta si sarea, si framantam aproximativ 5-6 minute. Ungem coca rezultata cu ulei si o...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu leurda

Postat de: MotanLaOale in Salate

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec prin apa rece si se curata de coaja. Ouale se fierb si se curata de coaja. Ceapa se curata si se taie...Citeste continuarea

Pasta de fasole verde

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se scoate cu o seară înainte de preparare fasolea congelată din congelator și se lasă în strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Se curăță...Citeste continuarea

Desert cosulete cu dulceata si nuca

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Aluat: Punem intr-un bol galbenusurile, zaharul, smantana si untura, amestecam bine pana se omogenizeaza si adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt,  putin cate putin pana...Citeste continuarea

Desert cozonac

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Incepem cu drojdia. Punem drojdia intr-un pahar cu doua linguri de zahar si putina apa calda, amestecam bine si lasam sa se dizolve. Intr-un bol punem faina, zaharul, sarea, esenta de rom,...Citeste continuarea

Desert chec marmorat cu cacao

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se separa ouale in doua boluri de mixer. Albusurile se amesteca cu praful de sare si se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza perfect ca pentru...Citeste continuarea

Desert gofre cu chefir in...

Postat de: autodiag in Dulciuri

Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul. Se adauga chefirul, apa minerala si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza praful de copt si faina, care se adauga treptat. Trebuie sa iasa o...Citeste continuarea

Lipie la cuptor cu faina de naut,...

Postat de: katty in Piine

Intr-un castron cernem faina alba, apoi cea de naut, punem oregano si sarea intr-un colt. Dizolvam drojdia si zaharul  intr-o cescuta cu apa calduta. Facem o adancitura in mijlocul fainii...Citeste continuarea

Sote de ciuperci, cu ceapa verde si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Ciupercile se scot din conservă, se clătesc în câteva ape reci și apoi se pun în strecurătoare ca să se scurgă bine. Cât timp ciupercile se scurg de apă, se...Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca zapada

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

Aluat: Punem ouale, praful de sare si zaharul intr-un bol, mixam bine pana se topeste zaharul, adaugam laptele, uleiul si esenta de lamaie, amestecam incet sa se incoropreze . In urmatoarea...Citeste continuarea

Aripioare de pui la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Pui

Curatam aripioarele le taiem si le spalam. Le asezam intr-o tava cu hartie de copt, apoi adaugam cartofii taiati in bucati mai mari, ceapa si ardeiul le taiem in bucati mai mari, adaugam si cateii...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac, vanilie si...

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

  Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusurile , se mixeaza , in acest moment se...Citeste continuarea

Piure de telina, cu mere

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Țelina se curăță bine (ca să se elimine partea lemnoasă), se spală, se porționează în bucăți mai mici și se fierbe (de preferat, la aburi), până ce devine moale....Citeste continuarea

Painici cu ciuperci si verdeturi...

Postat de: panacris in Piine

Mărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine.  În recipientul masinii de pâine se pune...Citeste continuarea

Chutney de ceapa rosie cu stafide

Postat de: Bucataras in Dulceata / Gem

Taie ceapa fideluta.  Incalzeste uleiul intr-un vas cu fundul gros si caleste usor ceapa, la foc mediu, amestecand mereu, pana devine sticloasa.  Adauga sarea, zaharul, stafidele,...Citeste continuarea