Desert tarta cu blat pufos, crema de portocale si bezea

de katty in Dulciuri, 8 Mai 2020 | 2168 vizualizari

 

Pentru aniversarea a 600 de retete nu va aduc un tort, asa cum imi propusesem, dar va aduc o tarta delicioasa cu blat pufos, crema dulce acrisoara de portocale si bezea.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar
    • 3 linguri faina
    • 1 lingura cacao
    • un praf de sare
    • 5 gr praf de copt
    Crema de portocale:
    • 3 galbenusuri
    • 1 plic budinca de frisca
    • 4 linguri zahar
    • 500 ml suc proaspat de portocale
    • 50 gr unt
    Bezea:
    • 3 albusuri
    • un praf de sare
    • 4 linguri zahar
    • 1 lingurita otet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu blat pufos, crema de portocale si bezea:

Pregatim blatul. Mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si capata consistenta unei smantani groase. Adaugam faina, cacao si praful de copt si amestecam usor cu o spatula si turnam amestecul intr-o forma de tarta cu bordura pe care in prealabil am  tapetat-o cu unt si faina.

Bagam forma la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor si se desprinde de pe margini. Scoatem forma. Lasam tarta cateva minute sa se racoreasca, apoi scoatem blatul sa se raceasca  pe un suport.

Pregatim crema.

Intr-un vas cu fundul dublu punem galbenusurile, zaharul si praful de budinca.Turnam cate putin din sucul de portocale si amestecam energic.Punem  vasul la foc si amestecam continuu pana crema se ingroase. Dam jos si adaugam untul. Amestecam pana  il incorporam, apoi lasam crema sa se racoreasca, Punem crema peste blat.
Pregatim bezeaua.Intr-un vas de sticla rezistent punem toate ingredientele. Punem  vasul  cu fundul pe o oala cu putina apa si o punem la foc.Amestecam pana zaharul se topeste si albusurile se infierbanta.Dam jos si mutam amestecul intr-un alt vas rece. Mixam albusurile pamna se intaresc si formeaza creste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu blat pufos, crema de portocale si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si bezea