Risotto cu sparanghel si pere

de Panacris in Mancaruri de legume, 5 Mai 2020 | 1124 vizualizari

 

Sincer, am tot văzut, chiar am și gustat, risotto simplu, mi-a plăcut așa, fin și cremos!
Acum i-a venit rândul, să-l prepar și în bucătăria mea.
Dar cum mă știți, nu prea îmi place simplu, vreau un pic mai mult! 😉
Sincer eu sunt mulțumită, vedem ce o să zică Zmeișorii! O sa revin cu update! 😉

 

INGREDIENTE

  • Orez pentru risotto cca. 300 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Sparanghel verde 2 bucăți,
  • Morcov 1 bucată,
  • Pătrunjel 2 fire,
  • Usturoi pudră 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Vin alb sec 150 ml,
  • Apă caldă 1000 ml,
  • Unt rece 1 lingură,
  • Parmesan cca. 50 g,
  • Pară verde 1 bucată mare.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu sparanghel si pere:

Ceapa, morcovul și sparanghelul se curăță, spală și toacă mărunt.

Orezul se lasă la hidratat în apă rece cca. 15 minute, apoi se amestecă cu legumele mărunțite.

Uleiul se pune la încins, se adaugă orezul combinat cu legumele și se lasă la călit cca. 1 minut, apoi se adaugă vinul și se lasă să dea un clocot puternic.

Apa caldă se toarnă puțin, câte puțin, până se înglobează, se asezonează cu sare, pudră de usturoi și pătrunjelul tocat, apoi se lasă la gătit cca. 20 minute, până ce se obține consistența dorită.

Para verde, se spală, se taie bucățele,doar îniante de se pune în risotto, pentru gătit, altfel se va oxida.

La finalul gătirii se adaugă untul rece, parmesan-ul ras și bucățele de pară, lăsându-se la gătit la foc mic cca. 10 minute până se topesc și înglobează ingredientele.

Spor și poftă bună!

 

 

 

TIPS-URI

1

Risotto-ul se servește fierbinte, în farfuria încălzită, simplu, ca atare sau alături de un preparat din carne/pește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu sparanghel si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta