Imi place sa gatesc la foc mic si indelungat in oala de lut, parca mancare are un gust mai bun cand e lasata sa se gateasca in tihna.
Pregatim ingredientele, varza o tocam, o punem intr-un castron si o frecam cu sare. Cepa o taiem marunt si apoi o calim cca 10 min, la foc mic pana se inmoaie si isi schimba culoarea. Peste varza frecata punem ceapa calita, adaugam si amestecul de rosii si ardei, carnatii taiati bucatele,omogenizam ingredientele si apoi le punem in vasul de lut, adaugam putina apa, am clatit cu apa sticla in care a fost amestecul de rosii si ardei, peste vas punem capacul. Bagam vasul in cuptor si dam focul la minim pentru cca 2 ore, cu 30 min inainte sa scoatem varza din cuptor ridicam capacul, sa se rumeneasca putin . Se scoate din cuptor si se presara marar tocat, de data asta n-am avut decat pentru decor, cei care sunt alergici la marar pot renunta la el. Se serveste cu mamaliga si ardei iute. Sa aveti pofta !