Desert croissante

de madi_marin in Dulciuri, 8 Mai 2020 | 2065 vizualizari

 

,, aluaturi de casa,,
 
Este prima dată când fac aceste croissante. Reţeta am găsit-o pe Youtube. Aluatul nu este unul complicat de pregătit, iar croissantele sunt crocante la exterior şi pufoase la interior.
 

 

INGREDIENTE

10 croissante :

  • 270 g făină + extra
  • 7 g drojdie uscată
  • 30 g unt topit şi răcorit
  • 30 g zahăr
  • 180 ml lapte cald
  • 100 g unt rece
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert croissante:

În vasul robotului se cerne făina, se adaugă zahărul, drojdia şi laptele cald. Se amestecă cu cârligul de frământat pentru câteva secunde. Se pune apoi untul topit lichid şi răcorit şi se frământă la viteză medie 3 minute. Se formează o bilă de aluat care se lasă la crescut pentru 1 oră şi 30 de minute.

Se întinde aluatul cu un sucitor pe blatul de lucru presărat cu făină, apoi deasupra se rade untul tare. Se împătureşte în 3, apoi se întinde dreptunghiul obţinut iar cu sucitorul. Se împătureşte de data asta în 4 şi se dă la frigider pentru 1 oră.

După ce a stat la rece se întinde din nou , se împătureşte în 4 şi se dă la frigider pentru încă o oră.

Se scoate pe blat , se întinde în foaie dreptunghiulară groasă de jumătate de centimetru. Se taie triunghiuri. Fiecare triunghi se crestează la jumătatea bazei, apoi se rulează. Se pun la crescut pentru 30 de minute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pot unge cu gălbenuş amestecat cu lapte. Se coc la 180 grade timp de  20 de minute. cu ventilaţie şi căldură sus/jos.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert croissante" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mini cannoli cu mascarpone