,, aluaturi de casa,,
Este prima dată când fac aceste croissante. Reţeta am găsit-o pe Youtube. Aluatul nu este unul complicat de pregătit, iar croissantele sunt crocante la exterior şi pufoase la interior.
10 croissante :
În vasul robotului se cerne făina, se adaugă zahărul, drojdia şi laptele cald. Se amestecă cu cârligul de frământat pentru câteva secunde. Se pune apoi untul topit lichid şi răcorit şi se frământă la viteză medie 3 minute. Se formează o bilă de aluat care se lasă la crescut pentru 1 oră şi 30 de minute.
Se întinde aluatul cu un sucitor pe blatul de lucru presărat cu făină, apoi deasupra se rade untul tare. Se împătureşte în 3, apoi se întinde dreptunghiul obţinut iar cu sucitorul. Se împătureşte de data asta în 4 şi se dă la frigider pentru 1 oră.
După ce a stat la rece se întinde din nou , se împătureşte în 4 şi se dă la frigider pentru încă o oră.
Se scoate pe blat , se întinde în foaie dreptunghiulară groasă de jumătate de centimetru. Se taie triunghiuri. Fiecare triunghi se crestează la jumătatea bazei, apoi se rulează. Se pun la crescut pentru 30 de minute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pot unge cu gălbenuş amestecat cu lapte. Se coc la 180 grade timp de 20 de minute. cu ventilaţie şi căldură sus/jos.
Poftă bună!