Desert strudel cu dovleac si stafide

de RODIMUR in Dulciuri, 8 Mai 2020 | 1995 vizualizari

 

După niște bostănei delicioși cu dovleac și stafide, am făcut ieri și niște ștrudele, că foarte bună este această umplutură...! 
Am folosit aluat de foietaj din comerț (care este foarte bun!) și am preparat aceeași umplutură ca în rețeta pentru bostănei: 
https://www.bucataras.ro/retete/bostanei-93120.html?fbclid=IwAR3HZZaOtnt-ztSzQyZamYzN8XCvpn3Jn9NxjSd5_TCWTxc6fNLZV2C6gvE
Din ingredientele de mai jos am făcut 24 de ștrudele cu dovleac și stafide, câte 2/porție.

 

INGREDIENTE

  • 900 grame aluat de foietaj
  • 1 ou pentru uns
  • făină albă pentru modelat
  • Pentru umplutură:
  • 800 grame de dovleac plăcintar (curățat)
  • 150 grame de zahăr tos
  • 1-2 lingurițe de scorțișoară
  • 1 plic de vanilie
  • 60-75 de grame de stafide aurii
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu dovleac si stafide:

Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu trei ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural și să nu se rupă, la preparare.

Pentru umplutură, se spală dovleacul, se curăță de coajă și de semințe, după care se dă pe răzătoarea mare și apoi se călește cu zahărul tos și vanilia, la foc mediu și apoi mic, într-o cratiță în care s-au pus în prealabil 2 linguri de ulei de floarea soarelui.

Când lichidul lăsat de dovleac scade de tot, se ia cratița de pe foc și după ce umplutura se mai răcorește puțin, se adaugă scorțișoara și stafidele, opărite în prealabil și ținute, câteva minute în esență de rom. Se omogenizează umplutura și se lasă în așteptare până la pregătirea aluatului.

Când aluatul s-a decongelat total, se desface cu grijă pe planșeta înfăinată, se mai întinde puțin cu sucitorul, ca să nu crească prea tare în cuptor și apoi se taie în dreptunghiuri similare. 

Se pun două lingurițe încărcate de umplutură pe latura mai mică a dreptunghiului de aluat și apoi se rulează. Se procedează la fel până la terminarea aluatului.

Ștrudelele se pun în tăvi prevăzute cu hârtie de copt, la o oarecare distanță între ele, pentru că vor mai crește în cuptor.

Se ung ștrudelele cu un ou bătut și se dau tăvile, pe rând, la cuptorul încălzit în prealabil, la temperatură medie, până ce cresc și se rumenesc frumos. Atunci se scot tăvile din cuptor și ștrudelele se pun pe un platou.

Sunt foarte bune, atât calde, cât și reci, ca desert, la micul dejun, sau chiar la cină.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp aluatul de foietaj din congelator, ca să se decongeleze natural și să nu se rupă, când va fi desfăcut pe planșeta de lucru.

2

Este bine ca aluatul, odată desfăcut pe planșeta înfăinată, să mai fie întins puțin cu sucitorul, ca să nu crească prea mult, iar ștrudelul să aibă un aspect ciudat.

3

Umplutura trebuie călită la foc mic, până ce scade total lichidul lăsat de dovleac.

4

Adăugați scorțișoara și stafidele în umplutură, când aceasta s-a răcorit.

5

Ștrudelele vor mai crește în cuptor, așa că trebuie să lăsați un spațiu între ele, în tava de copt.

6

Ștrudelele trebuie să se rumenească ușor în cuptor, nu trebuie lăsate să se ardă, nici măcar la bază, care astfel ar putea avea un gust amar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu dovleac si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din foietaj si mere