Aluaturi de casă!
Aluat:
Pt uns: Un galbenus +1 lg lapte
Drojdia se alifiaza cu zahărul. Se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut.
Laptele se pune la încălzit împreună cu zahărul și untul.
Faina cernuta se pune intr-un castron. Se adaugă drojdia, coaja de lămâie, galbenusurile, laptele. Se frământă un aluat elastic și nelipicios.
Se acoperă vasul cu un servet si se lasa aluatul la crescut până își dublează volumul!
Umplutură: Nuca măcinată se omogenizeaza cu zahărul, esenta, cacao, laptele.
După ce a crescut aluatul se imparte in 4 părți.
Se ia o parte se intinde si se taie in 8 triunghiuri. Se pune umplutura la baza triunghiului și se ruleaza.
Se procedează la fel si cu restul de aluat.
Cornurile se ung cu galbenus si se coc la 200 de grade cca 30 min.
Poftă bună!