Desert tort de ciocolata, cu frisca si capsuni

de Ancutsa in Torturi, 5 Mai 2020 | 2867 vizualizari

 

Am încercat o rețetă de tort fără făină, pentru că mi s-a părut interesant și nu mai încercasem așa ceva până acum. Îi mulțumesc Andreei Grecu pentru rețetă. Eu am redus cantitățile pentru că am vrut un tort mai mic. Pentru a da o notă personală, am tras căpșunile în ciocolată și am adăugat flori de frișcă în două culori. Sper să vă placă.
 

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 100 g ciocolată 75% cacao,
  • 4 ouă S,
  • 100 g unt,
  • 100 zahăr,
  • o lingură cafea instant,
  • 20 g cacao,

Decor:

  • 130 ml frișcă lichidă,
  • 1 lingură de suc de sfeclă roșie,
  • 200 g căpșuni,
  • 50 g ciocolată 75% cacao,
  • 20 g ciocolată albă,
  • Floricele,
  • Bucățele de ciocolată,
  • Frunze de mentă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata, cu frisca si capsuni:

Blatul:

Se pun la topit, pe baie de aburi, ciocolata mărunțită împreună cu untul rece tăiat cuburi. Se amestecă până se omogenizează frumos și se dă deoparte. Se adaugă și cafeaua, se amestecă și se lasă la răcit.

Între timp, se bat albușurile spumă cu un praf de sare și se dau deoparte.

Separat, se bat gălbenușurile cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă cacaoa cernută și amestecul de ciocolată pregătit mai devreme, amestecând tot cu mixerul. Apoi se încorporează treptat spuma de albușuri, amestecând ușor, pentru a păstra compoziția aerată.

Se toarnă compoziția într-o formă rotundă pentru tort (de 18 cm diametru), pregătită cu foaie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit 35-40 de minute, la foc mic.

Când este gata, se scoate cu grijă din formă, pe un grătar de răcire și se lasă la răcit.

 

Montare și decor:
Se bate frișca lichidă până devine cremoasă, apoi jumătate din ea se amestecă ușor cu o linguriță, cu sucul de sfeclă roșie, pentru un roz frumos.

Se spală căpșunile și se usucă pe un șervet de hârtie.

Se topesc cele două feluri de ciocolată, pe baie de aburi, apoi se trec căpșunile prin ciocolata amăruie, se lasă un pic la zvântat, apoi se picură peste ele linii de ciocolată albă. Se dau la frigider, să se închege, aprox 10 minute.

Se umple un poș cu frișca albă alternând cu cea roz și se decorează tortul cu flori de frișcă, căpșunile trase în ciocolată, floricele, bucățele de ciocolată, frunze de mentă.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/tort-de-ciocolata-cu-frisca-si-capsuni.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata, cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200