Desert gogosi crocante cu sirop

de madi_marin in Dulciuri, 9 Mai 2020 | 6804 vizualizari

 

,,aluaturi de casa,,
 
Am găsit această reţetă pe net. Sunt un pic migăloase, dar merită efortul.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apă călduţă
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguriţe smântână fermentată sau iaurt gras
  • 2 gălbenuşuri
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • opţional coaja rasă de lămâie
  • 250 - 275 g făină + extra
  • Sirop:
  • 7 linguriţe cu vârf zahăr
  • 3 linguri pline cu miere
  • câteva picături zeamă de lămâie
  • 200 ml apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi crocante cu sirop:

Într-un castron se pun gălbenuşurile, smântâna sau iaurtul gras, untul, sare, praf de copt şi apa şi se amestecă bine. Se pun esenţa şi coaja rasă de lămâie şi se adaugă puţin câte puţin făină cernută, amestecând cu o lingură. Când aluatul a căpătat consistenţă, se amestecă cu mâna. Se frământă câteva minute un aluat nelipicios pe care îl punem într-o pungă şi îl dăm la frigider pentru 30 de minute.

Între timp se prepară siropul : se pun la foc mic apa şi zahărul şi lăsăm să se dizolve acesta bine şi să scadă cam un sfert din lichid. Se dă deoparte de pe foc, se adaugă mierea şi zeama de lămâie şi se amestecă bine. Se lasă la răcorit.

Aluatul răcit se întinde în foaie subţire ( să se vadă puţin prin el modelul de pe blat ) . Se decupează cerculeţe. Se suprapun câte 4 sau 5, fiecare fiind pudrată uşor cu făină şi  lipindu-le între ele cu apă trasată în linie subţire la jumătatea lor cu o pensulă. Cu ajutorul unui băţ de frigăruie se presează cu putere la mijloc fiecare ansamblu de cerculeţe lipite.

Se prăjesc în baie de ulei şi se scot pe şervet de hârtie.

Se scufundă calde în sirop.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi crocante cu sirop" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci