Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi.
Abușuri le bați bine cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare.
Torni jumătate din crema de brânză...
Cureti cartofii, îi tai felii fără a le desprinde, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire.
Pensulezi cartofii cu ulei de măsline, presari peste ei condiment pentru cartofi Delikat, apoi îi așezi în tava unsă cu ulei. Adaugi pastrama tăiată feliuțe și roșiile...
Mai întâi pregătește crema de ciocolată. Pune la fiert laptele cu zahărul și cacaua pentru 5 minute. Lasa acest sirop la răcit. Mixeaza ouăle bine și adauga siropul, nuca măcinată, făina, esența de rom și un praf de sare.
Separat, amesteca brânza dulce cu...
Pentru o foaie folosești 3 albușuri bătute spumă cu un praf de sare. Adaugi pe rând cele 3 linguri de zahăr măcinat și mixezi până obții o spumă tare. Într-un bol amesteci cele 3 linguri de nucă macinată cu o lingură de făină și...
Speli visinele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs intr-o sita.
Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena....
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea...
Cubulețele de soia le pui la fiert în apă cu puțină sare, timp de 10 minute. După ce au fiert, le scoți și le lași la scurs într-o strecurătoare.
Speli legumele. Ceapa verde o tai rondele, ardeiul îl tai feliuțe, iar dovlecelul îl cureți de coajă și...
Cureți dovlecelul și îl razi pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îl scurgi bine de apă.
Mixezi ouăle cu kefirul. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi brânza de vaci și amesteci. Adaugi dovlecelul și amesteci până se omogenizează compoziția.
Speli...
Afinele le pui pe foc cu 50g de zahar și le lași până ce au lasat sirop și zahărul s-a topit. Le scurgi apoi, siropul îl amesteci cu amidonul și îl fierbi pâna ce se îngroașă. Adaugi afinele și lași să se răcească.
Nuca o prăjești și apoi o...
Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă clocotită cu sare pentru 3 minute.
Cureți dovlecelul și îl rază pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îl scurgi bine de apă.
Mixezi ouăle cu smântâna. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi...
Pentru blat,pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea...
Desfaci conopida și broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi le scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și condimentezi după gust, cu sare și piper.
Speli roșiile cherry și le tai în...
Pui ciocolata și untul, tăiate în bucățele potrivite, într-o crăticioară, pe foc foarte mic. Amesteci până când ciocolata și untul sunt complet topite. Stingi focul și le lași să se răcească 10 minute.
Separi gălbenușurile de albușuri și le adaugi peste...
Cureți legumele, le speli și tai cartofii și ardeiul cuburi, morcovii, țelina și pătrunjelul le tai felii subțirele, ceapa o toci mărunt. Le pui într-o oală, le acoperi cu apă, adaugi puțină sare și piper, ulei de măsline și le lași să fiarbă. După ce au fiert 10 minute,...
Cerni făina și cacaua într-un castron. Adaugi zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Frămânți cu mâna toate ingredientele până când aluatul nu se mai lipește de mână. Împarți aluatul în 2 bile, le...
Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru câteva ore (sau...
Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati in continuare pana se topeste. Pui nuca macinata, esenta de rom, faina si amesteci foarte usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, o introduci la cuptor pentru 20-30 de minute pana...
Speli si usuci cu servetele absorbante pulpele de pui dezosate.
Dai pieptul de pui prin masina de tocat, iar ciupercile (din conserva), ceapa verde si ardeiul rosu le toci marunt. Amesteci carnea tocata, ciupercile, ardeiul, ceapa verde, cascavalul (dat pe razatoare), cimbrul, sarea, piperul...
Cum se prepara Sirop de ridiche neagra cu miere remediu natural pentru tuse
Speli bine ridichea neagră și o ștergi apoi cu un prosop.
În partea de sus (unde au fost frunzele) tai în plan orizontal un capac și foarte puțin în partea de jos cât să oferi...
Dovleceii curățati, trecuți prin răzătoare și presărați cu sare îi lași 10 minute într-o strecurătoare, apoi îi storci bine de apă. Adaugi morcovul dat pe răzătoare mică și scurs de zeamă, ceapa verde tăiată rondele și ceapa galbenă tocată mărunt ouăle,...
Speli buchețelele de broccoli și le pui la fiert în apă cu sare pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă.
Tai șuncă în cubulețe, iar telemeaua o dai pe răzătoarea mică.
Într-o oală, pui apă cu sare la fiert și, când dă în clocot apa, dai drumul...
Untul moale la temperatura camerei îl mixezi cu zahărul până când devine cremos și aerat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare adăugare.
Separat amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul și sarea. Într-un alt vas amesteci iaurtul cu...
Fierbi legumele pentru 5-10 minute și le scurgi bine de apă.
Pui somonul pe grill și îl lași să se rumenească pe ambele părți. Mixezi ouăle cu smântâna, apoi adaugi pesmetul, făina, sare și piper după gust. Adaugi legumele și somonul desfăcut bucățele și...
Topești untul la foc mic și îl lași să se răcorească.Pui untul într-un bol în care vei face aluatul, adaugi smântâna și amesteci cu o lingură, apoi pui drojdia și omogenizezi.
Adaugi făina și frămânți (ai grijă să nu pui...
Freci untul cu faina, apoi adaugi galbenusul, sarea si framanti pana cand capata consistenta unui aluat potrivit, pe care-l lasi la rece 30 de minute.
Rumenesti costita taiata cubulete, o scoti deoparte si in grasimea ramasa, calesti ceapa tocata iar apoi adaugi ficateii taiati cubulete. Cand...
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi piperul și laptele alternativ cu uleiul, iar la final făina cernută cu praful de copt. Omogenizezi și torni compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit, la 185 de grade C și coci cca....
Într-o oală cu fundul gros, pui untul, ciocolata ruptă bucățele și zahărul măcinat. Pui oala la foc mic și lași să se topească ingredientele. Când amestecul e omogen, oprești focul. După ce s-a răcorit, adaugi gălbenușurile, câte unul pe rand, și amesteci bine....
Pui la fiert măruntaiele în apă cu sare. Când sunt aproape fierte, le scurgi bine de apă și le tai mărunt.
Separat, pui la fiert buchețelele de broccoli în apă cu sare și le lași să clocotească 3 minute apoi le scurgi bine de apă. Tai ardeii felii...
Pentru blat fărâmițezi biscuiții. Adaugi untul topit și omogenizezi compoziția apoi o așezi în strat uniform pe un platou în interiorul unui inel reglabil (cu diametrul de 32 cm). Dai platoul la rece.
Pentru umplutura de mere, amesteci merele tăiate cubulețe mici cu...
Întinzi aluatul, îl ungi cu untul topit, presari zahărul și scorțișoara, îl rulezi, apoi îl tai felii. Așezi feliile cu fața în sus în tava tapetată cu hârtie de copt. Lași la cuptor pentru 25-30 de minute, până când se rumenesc frumos.
Desert prajitura frageda cu branza si capsuni
Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi. Abușuri le bați bine cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Torni jumătate din crema de brânză...
Cartofi noi, cu afumatura, la cuptor
Cureti cartofii, îi tai felii fără a le desprinde, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire. Pensulezi cartofii cu ulei de măsline, presari peste ei condiment pentru cartofi Delikat, apoi îi așezi în tava unsă cu ulei. Adaugi pastrama tăiată feliuțe și roșiile...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Mai întâi pregătește crema de ciocolată. Pune la fiert laptele cu zahărul și cacaua pentru 5 minute. Lasa acest sirop la răcit. Mixeaza ouăle bine și adauga siropul, nuca măcinată, făina, esența de rom și un praf de sare. Separat, amesteca brânza dulce cu...
Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si crema de vanilie
Pentru o foaie folosești 3 albușuri bătute spumă cu un praf de sare. Adaugi pe rând cele 3 linguri de zahăr măcinat și mixezi până obții o spumă tare. Într-un bol amesteci cele 3 linguri de nucă macinată cu o lingură de făină și...
Desert prajitura cu urda si visine
Speli visinele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs intr-o sita. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena....
Desert tort cu ciocolata, mure si crema mascarpone
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea...
Soia cu legume si sos de rosii
Cubulețele de soia le pui la fiert în apă cu puțină sare, timp de 10 minute. După ce au fiert, le scoți și le lași la scurs într-o strecurătoare. Speli legumele. Ceapa verde o tai rondele, ardeiul îl tai feliuțe, iar dovlecelul îl cureți de coajă și...
Budinca cu branza, spanac si ardei
Cureți dovlecelul și îl razi pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îl scurgi bine de apă. Mixezi ouăle cu kefirul. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi brânza de vaci și amesteci. Adaugi dovlecelul și amesteci până se omogenizează compoziția. Speli...
Desert prajitura Ochelari
Afinele le pui pe foc cu 50g de zahar și le lași până ce au lasat sirop și zahărul s-a topit. Le scurgi apoi, siropul îl amesteci cu amidonul și îl fierbi pâna ce se îngroașă. Adaugi afinele și lași să se răcească. Nuca o prăjești și apoi o...
Aperitiv budinca cu branza, broccoli si rosii cherry
Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă clocotită cu sare pentru 3 minute. Cureți dovlecelul și îl rază pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îl scurgi bine de apă. Mixezi ouăle cu smântâna. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi...
Desert prajitura cu mascarpone si piersici
Pentru blat,pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao. Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea...
Conopida cu broccoli si rosii cherry
Desfaci conopida și broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi le scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și condimentezi după gust, cu sare și piper. Speli roșiile cherry și le tai în...
Desert prajitura cu branza de vaci si piersici
Pui ciocolata și untul, tăiate în bucățele potrivite, într-o crăticioară, pe foc foarte mic. Amesteci până când ciocolata și untul sunt complet topite. Stingi focul și le lași să se răcească 10 minute. Separi gălbenușurile de albușuri și le adaugi peste...
Supa crema de legume
Cureți legumele, le speli și tai cartofii și ardeiul cuburi, morcovii, țelina și pătrunjelul le tai felii subțirele, ceapa o toci mărunt. Le pui într-o oală, le acoperi cu apă, adaugi puțină sare și piper, ulei de măsline și le lași să fiarbă. După ce au fiert 10 minute,...
Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza
Cerni făina și cacaua într-un castron. Adaugi zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Frămânți cu mâna toate ingredientele până când aluatul nu se mai lipește de mână. Împarți aluatul în 2 bile, le...
Desert tort cu ciocolata, mure si mascarpone - reteta cu nr. 500
Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru câteva ore (sau...
Desert prajitura cu nuci si crema de branza
Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati in continuare pana se topeste. Pui nuca macinata, esenta de rom, faina si amesteci foarte usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, o introduci la cuptor pentru 20-30 de minute pana...
Pulpe de pui in foietaj
Speli si usuci cu servetele absorbante pulpele de pui dezosate. Dai pieptul de pui prin masina de tocat, iar ciupercile (din conserva), ceapa verde si ardeiul rosu le toci marunt. Amesteci carnea tocata, ciupercile, ardeiul, ceapa verde, cascavalul (dat pe razatoare), cimbrul, sarea, piperul...
Sirop de ridiche neagra cu miere remediu natural pentru tuse
Cum se prepara Sirop de ridiche neagra cu miere remediu natural pentru tuse Speli bine ridichea neagră și o ștergi apoi cu un prosop. În partea de sus (unde au fost frunzele) tai în plan orizontal un capac și foarte puțin în partea de jos cât să oferi...
Chiftele de dovlecei
Dovleceii curățati, trecuți prin răzătoare și presărați cu sare îi lași 10 minute într-o strecurătoare, apoi îi storci bine de apă. Adaugi morcovul dat pe răzătoare mică și scurs de zeamă, ceapa verde tăiată rondele și ceapa galbenă tocată mărunt ouăle,...
Paste cu sos alb, telemea si broccoli
Speli buchețelele de broccoli și le pui la fiert în apă cu sare pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă. Tai șuncă în cubulețe, iar telemeaua o dai pe răzătoarea mică. Într-o oală, pui apă cu sare la fiert și, când dă în clocot apa, dai drumul...
Desert tort cu mure si mascarpone
Untul moale la temperatura camerei îl mixezi cu zahărul până când devine cremos și aerat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare adăugare. Separat amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul și sarea. Într-un alt vas amesteci iaurtul cu...
Tarta cu somon si legume
Fierbi legumele pentru 5-10 minute și le scurgi bine de apă. Pui somonul pe grill și îl lași să se rumenească pe ambele părți. Mixezi ouăle cu smântâna, apoi adaugi pesmetul, făina, sare și piper după gust. Adaugi legumele și somonul desfăcut bucățele și...
Desert cornulete fragede cu smantana si unt
Topești untul la foc mic și îl lași să se răcorească.Pui untul într-un bol în care vei face aluatul, adaugi smântâna și amesteci cu o lingură, apoi pui drojdia și omogenizezi. Adaugi făina și frămânți (ai grijă să nu pui...
Rulada cu ficatei de pui
Freci untul cu faina, apoi adaugi galbenusul, sarea si framanti pana cand capata consistenta unui aluat potrivit, pe care-l lasi la rece 30 de minute. Rumenesti costita taiata cubulete, o scoti deoparte si in grasimea ramasa, calesti ceapa tocata iar apoi adaugi ficateii taiati cubulete. Cand...
Aperitiv rulada din albusuri cu crema de branza si masline
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi piperul și laptele alternativ cu uleiul, iar la final făina cernută cu praful de copt. Omogenizezi și torni compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit, la 185 de grade C și coci cca....
Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura
Într-o oală cu fundul gros, pui untul, ciocolata ruptă bucățele și zahărul măcinat. Pui oala la foc mic și lași să se topească ingredientele. Când amestecul e omogen, oprești focul. După ce s-a răcorit, adaugi gălbenușurile, câte unul pe rand, și amesteci bine....
Tarta cu broccoli, ficatei si pipote
Pui la fiert măruntaiele în apă cu sare. Când sunt aproape fierte, le scurgi bine de apă și le tai mărunt. Separat, pui la fiert buchețelele de broccoli în apă cu sare și le lași să clocotească 3 minute apoi le scurgi bine de apă. Tai ardeii felii...
Desert tort cu mere si crema diplomat
Pentru blat fărâmițezi biscuiții. Adaugi untul topit și omogenizezi compoziția apoi o așezi în strat uniform pe un platou în interiorul unui inel reglabil (cu diametrul de 32 cm). Dai platoul la rece. Pentru umplutura de mere, amesteci merele tăiate cubulețe mici cu...
Desert foietaj cu scortisoara
Întinzi aluatul, îl ungi cu untul topit, presari zahărul și scorțișoara, îl rulezi, apoi îl tai felii. Așezi feliile cu fața în sus în tava tapetată cu hârtie de copt. Lași la cuptor pentru 25-30 de minute, până când se rumenesc frumos.