Pui umplut cu legume

de oanapl in Retete Delikat, 25 Iul 2018 | 3792 vizualizari

 

Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale
De mult imi doream sa pregatesc un pui umplut. Pentru un plus de savoare am folosit noile condimente Delikat, realizate din ingrediente 100% naturale.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • pentru umplutură:
  • 1 morcov
  • 50 g mazăre
  • 1 ceapă
  • 1 cățel usturoi
  • 1/4 ardei gras roșu
  • 1/2 dovlecel
  • 40 g șuncă de pui
  • sare
  • condiment pentru pui Delikat
  • Amestec de ierburi si boia Delikat
  • 2 linguri ulei
  • pentru uns puiul:
  • 30 g unt topit
  • 20 ml ulei
  • miere de albine
  • sare
  • boia de ardei dulce Delikat
  • pentru garnitură:
  • 500 g cartofi noi
  • 100 g roșii în sos
  • 10 roșii cherry
  • 10 buchețele de broccoli
  • 20 g unt
  • Sare
  • Condiment pentru cartofi Delikat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu legume:

Toci ceapa mărunt, iar morcovul, dovlecelul, șunca și ardeiul le tai cubulețe. Adaugi mazărea şi le pui la călit în puţin ulei, 10 minute. Adaugi și usturoiul pisat. Asezonezi cu sare, condiment pentru pui Delikat și amestec de ierburi si boia Delikat, după gust. Ungi puiul cu untul topit in interior și îl umpli cu acest amestec şi-l aşezi în tava unsă cu ulei. Legi pulpele de pui cu sfoară alimentară pentru a rămâne unite și pentru a nu ieși umplutura din interior. Ungi puiul cu untul topit şi acoperi tava cu o folie de aluminiu. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, 80-90 de minute. 

 Intre timp, speli cartofii și îi pui la fiert în coajă și îi lași să clocotească 7-10 minute. După ce s-au răcit, îi cureți de coajă. Mixezi roșiile cu sosul și îl torni peste cartofi. Adaugi sare și condiment pentru cartofi Delikat. Speli roșiile cherry.

 Pregătești amestecul pentru uns puiul.Amesteci uleiul cu sare, boia de ardei dulce Delikat și miere de albine.

Îndepărtezi folia și pensulezi puiul cu amestecul pregătit.

Așezi cartofii și roșiile cherry în tavă, lângă pui și introduci tava în cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade C, până când puiul se rumenește frumos.

 Între timp, desfaci buchețelele de broccoli, le speli și le fierbi timp de 2-3 minute în apă clocotită cu sare. Le scoți în apă rece, le scurgi bine și apoi le călești 1 minut în unt topit. Adaugi sare după gust.

 

Lași puiul să se răcorească puțin, apoi îl servești alături de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (16)

Panacris 1

29.07.2018, 17:33

vasimur 1

02.08.2018, 12:46

oanapl 1

08.08.2018, 11:59

Va multumesc de aprecieri! Ma bucur ca va place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume, de post