Aceasta este cea mai bună rețetă de salam de biscuiți pe care am testat-o până acum. Deja am pregătit-o de 2 ori și zău dacă n-aș face-o săptămânal. Se face rapid și e grozav de bună prăjitura!
Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Laurei Adamache, pe care am modificat-o puțin: am pus mai puțini biscuiți (si au fost suficienți) și am folosit alune în locul nucilor.
Topești ciocolata la bain-marie, apoi o lași să se răcească.
Într-un vas încăpător pui mascarponele, bine scurs, cacaua, zahărul măcinat și amesteci până la omogenizare.
Adaugi ciocolata ușor călduță, biscuiții (o parte dați prin robot, o parte tăiați în bucățele mici), alunele tocate potrivit, esența de rom și sarea. Amesteci până când compoziția este omogenă.
Răstorni aluatul salamului pe o bucată de hârtie de copt sau folie alimentară și îl rulezi într-un cilindru de cca 15-20 cm lungime.
Îl pui in frigider pentru cca 1 oră sau în congelator pentru 15 minute.
Înainte să îl servești, elimini folia de plastic și tăvălești salamul prin zahărul pudră (eu nu l-am tăvălit pentru că mi s-a părut suficient de dulce). Îl tai în felii potrivite și îl servești.